MediaWiki:Uploadtext

Vikipēdijas lapa

Izmanto šo lapu, lai augšupielādētu jaunus attēlu failus, ar kuriem ilustrēt tevis veidotos vai izmainītos Vikipēdijas rakstus. Pirms augšupielādes failam jāatrodas tavā datorā; ielādēt failus tieši no interneta nav iespējams, tādēļ tos vispirms nepieciešams lejupielādēt.

Augšupielādējot jaunu attēla failu, obligāti jānorāda faila izcelsme un tā autortiesību statuss!
  • Ja attēls ir paša zīmēts vai fotografēts, vienkārši uzraksti to teksta logā "Informācija par failu".
  • Ja attēls ņemts no Vikipēdijas kādā citā valodā, informācijas logā norādi saiti uz šo attēlu. Vispareizāk to darīt formā [[:xx:File:image.jpg]], kur xx — attiecīgās Vikipēdijas valodas kods (piemēram, en — angļu valodas Vikipēdijai, de — vācu, ru — krievu), bet image.jpg — faila nosaukums (paplašinājums var būt arī cits).
  • Ja attēls ņemts no kādas citas tīmekļa vietnes (attēlus drīkst ņemt tikai no tādām lapām, kurās skaidri norādīts, ka attēli brīvi izmantojami jebkuriem mērķiem — kā nekomerciāliem, tā arī komerciāliem), iekopē logā "Informācija par failu" saiti uz šo attēlu vai lapu, kurā tas atrodas.
  • Ja attēls skenēts no kāda drukāta avota (uzmanīgi — autortiesības!), norādi šī avota nosaukumu.
  • Centies norādīt attēlu autortiesību statusu, izmantojot pieejamās autortiesību veidnes. To dara, ierakstot logā "Informācija par failu" veidnes nosaukumu (bez vārda "Veidne:") divās figūriekavās, piemēram, {{PD-self}}.
  • Paša veidotiem attēliem vai skaņas failiem ieteicams norādīt statusu {{PD-self}} (ja vēlies nodot savu darbu brīvai sabiedrības lietošanai bez jebkādiem noteikumiem) vai {{CC-BY-SA-4.0}} (ja vēlies, lai izmantojot tiktu norādīts tavs vārds).
  • Augšupielādējot failus no citu valodu Vikipēdijām, norādi tādu pašu autortiesību informāciju kā attiecīgajā Vikipēdijā.
Nekopē šeit citās tīmekļa lapās atrastus attēlus un citus failus, kas aizsargāti ar autortiesībām!
Vienīgais izņēmums — faili, kas atbilst godprātīgas izmantošanas noteikumiem.
Rūpīgi iepazīsties ar šiem noteikumiem, pirms augšupielādē aizsargātus failus!

Gandrīz visos pārlūkos tev vajadzētu redzēt pogu "Browse...", kuru spiežot parādīsies faila atvēršanas dialogs. Izvēloties kādu failu savā datorā, tā adrese parādīsies ailītē blakus šai pogai.

Logā "Vajadzīgais faila nosaukums" automātiski tiks ierakstīts tāds pats faila nosaukums kā adreses logā. To var izmainīt, lai attēla nosaukums Vikipēdijā būtu pēc iespējas informatīvāks (atļauts lietot arī latviešu burtus). Sevišķi nevēlami ir atstāt faila nosaukumā neko neizsakošu ciparu un burtu kombināciju, ko automātiski ģenerē digitālais fotoaparāts.

Teksta logā "Informācija par failu" ieraksti īsu attēla aprakstu un ziņas par tā izcelsmi un autortiesību statusu.

Ņem vērā, ka attēli ar neskaidru izcelsmi tiek dzēsti!

Spied pogu Augšupielādēt (pašā lapas apakšā), lai pabeigtu augšupielādi. Tas var ieilgt, ja tavs interneta pieslēgums ir lēns.

Lūdzu, pārliecinies, ka faila nosaukums ir pietiekami aprakstošs, lai izvairītos no neskaidrībām. Lai attēlu pēc tam ievietotu kādā lapā, izmanto šādi noformētas saites lapas tekstā:

  • [[Attēls:fails.jpg|paskaidrojošs teksts]] vai
  • [[Attēls:fails.png|paskaidrojošs teksts]] vai
  • [[Attēls:fails.ogg]] skaņām.

Neskaidrību gadījumos skaties lietošanas pamācību.

Lūdzu, ņem vērā, ka, tāpat kā citas Vikipēdijas lapas, arī tevis augšupielādētos failus citi var mainīt vai dzēst, ja uzskata, ka tas nāktu par labu šim projektam, kā arī atceries, ka tev var tikt liegta augšupielādes iespēja, ja tu šo sistēmu izmantotu ļaunprātīgi.

Lai aplūkotu vai meklētu agrāk augšupielādētus attēlus, dodies uz augšupielādēto attēlu sarakstu. Augšupielādes un dzēšanas tiek reģistrētas augšupielādes reģistrā.