Rīgas Pilsētas Vēstis

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Rīgas pilsētas vēstis)

Rīgas Pilsētas Vēstis ir bezmaksas avīze Rīgā. Iznāk reizi mēnesī. Tirāža 120 000 eksemplāri (šajā ziņā lielākā pilsētas avīze Latvijā). Izplata pamatā lielveikalos izvietotajos stendos. Visa informācija paralēli tiek izvietota internetā.

Saturiski atšķiras no citām avīzēm ar to, ka pievērš uzmanību tikai Rīgas aktualitātēm: namu apsaimniekošana, komunālie pakalpojumi, ielu remonti, vide, kultūras norises Rīgā, atpūtas iespējas, personības.

Līdz 2008. gada augustam laikraksts iznāca ar nosaukumu "Vidzemes Priekšpilsētas Vēstis", un bija veltīts pamatā vienas Rīgas daļas aktualitātēm. Kad avīze pārtapa par pilsētas mēroga izdevumu, pārejas periodā no augusta līdz novembrim laikraksta nosaukums bija "Priekšpilsētas Vēstis", bet kopš 2008. gada decembra laikraksts iznāk ar pašreizējo nosaukumu reizi mēnesī 120 000 eksemplāru tirāžā.

Tā izplatīšana visā Rīgā tiek organizēta ar tirdzniecības centros (TC Domina, 13 Maxima tīkla veikalos, TC Penta), ārstniecības iestādēs (ARS, Gaiļezera slimnīca, LJMC, Aura,) kultūras iestādēs (VEF kultūras pils, bibliotēkas), valsts iestādēs (VSAA un NVA filiāles), pašvaldības iestādēs (izpilddirekcijas, namu pārvaldes) izvietotu statīvu palīdzību.

Tematiski laikrakstā galvenā uzmanība veltīta namu apsaimniekošanai un remontiem, satiksmei pilsētā, mājokļu iegādes un īres jautājumiem, nodarbinātībai un veselības aprūpei, vietēja mēroga notikumiem Rīgas priekšpilsētās un rajonos, galvaspilsētas kultūras dzīves nozīmīgākās aktualitātēm, atpūtas iespējām, veselīga dzīvesveida nodrošināšanas iespējām, interesantiem cilvēkiem.