Dalībnieka diskusija:Kikos/Rīgas daļas

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Tā tiks izmantota, jo es taisos rakstīt par tām pilsētas daļām, kas nav apkaimes. Lūdzu paskaidro, Xil, kāpēc šādi raksti nevarētu būt! Argumentēti, lūdzu, jo pēc tavas kategoriskās nostādnes spriežu, ka esi kompetenta šajā jautājumā. --Kikos 09:50, 17 jūnijā, 2010 (UTC)

Cik es sapratu no tava teksta tu šo veidni esi izveidojis tikai, lai ieriebtu Digital1. Tev arī nav avotu uz ko pamatot šo vietu eksistenci - nestāsti man, ka tu iesi cauri visai enciklopēdijai Rīga izrakstot no tās šķirkļus par pilsētas daļām (kuru tur nemaz nav - pāraudīju dažas vietas kas mani ieintresēja - viena tāpēc, ka līdz šim neviens neuzskatīja tukšus laukus par pilsētas daļu, divas citas, kas manuprāt ir viens un tas pats man par pārsteigumu arī tur nebija un nebija arī kartē). Otrs avots ir karte (drošvien Jāņa Sētas) no kuras tu informāciju rakstiem neiegūsi. ~~Xil (saruna) 10:06, 17 jūnijā, 2010 (UTC)
Ei nu! --Kikos 10:14, 17 jūnijā, 2010 (UTC)
Ko tu ar to gribēji teikt ? ~~Xil (saruna) 10:34, 17 jūnijā, 2010 (UTC)

IMO neredzīgo ciemats u strazdmuiža ir +/- viens un tas pats ~~Xil (saruna) 13:29, 17 jūnijā, 2010 (UTC)

Ieriebt man vai nē, tas nebūtu tik svarīgi - ja rezultātā taps kvalitatīvi raksti par šīm daļām un pļavām, tad ieriebiet man biežāk - tas tā. Bet ja nopietni, tad no veidnes vajadzētu izņemt ārā jau esošus rakstus par apkaimēm, jo kā jau kāds minēja, apkaime nav pilsētas daļa - vismaz pagaidām. Mans ieteikums un sava veida kompromiss būtu sākumā rakstīt rakstus par tiem pašiem Frankiem un citiem jocīgajiem kvartāliem (tā teikt pilsētas daļas un apkaimes laist paralēli vienu otrai), jo domājams, ka iekams šī rakstu sērija būs pabeigta, apkaimes jau būs nostiprinātas ar kādu normatīvo dokumentu vai kā savādāk kļuvušas ja ne oficiālas, tad oficiālākas. Iespējams arī piepalīdzēšu ar pāris rakstiem, vienīgais, ja godīgi, nestādos priekšā kur smelties informāciju, par atsaucēm nemaz nerunājot. --Digital1 13:57, 17 jūnijā, 2010 (UTC)
Ko tu domā ar apkaime nav pilsētas daļa - vismaz pagaidām? --Kikos 14:05, 17 jūnijā, 2010 (UTC)
Nu vai tad kāds šodien nelika noprast, ka apkaime ir mākslīgs (no pirksta) izzīsts veidojums, kas dzīvo galvās tikai dažiem RD funkcionāriem? Vismaz pagaidām - kamēr šī lieta būs pilnībā oficiāla (tā teikt ierakstīta Satversmē). Protams, ka mana kāpņu telpa arī ir Rīgas pilsētas daļa. Man personīgi iepriekš bija nedaudz savādāks darbības plāns - visus Frankus izmētāt pa apkaimēm, bet tevis piedāvātais ceļš arī nav peļams - galvenais ir darbu paveikt kvalitatīvi. Bija man arī doma veidot rakstu sēriju par Rīgas mikrorajoniem, jo daudzi mikrorajonus jauc ar tām pašām pilsētas daļām, kaut gan vārds mikrorajons ir CCCP jaunievedums, nācis no krievu valodas un apzīmē Latvijas PSR laikā triecientempos būvēto jauno daudzstāvu paneļēku dzīvojamo kvartālu kopumu un tai nav nekādas saistības ar pilsētas jebkādu administratīvu sadalījumu. Viss bija padomju pilsoņu galvās un tieši šis fakts ir pamatīgi sajaucis rīdzinieku prātus. --Digital1 14:19, 17 jūnijā, 2010 (UTC)
Veči, davai, ko ākstaties. Mikrorajons vai rajons normāls nosaukums. Tautā pieņemts. Kad iešu tagad atdauzīt kaimiņu rajonā esošos, lai aizstāvētu sava rajona godu, es taču neteikšu: "Bļ**, tagad jāsadod pa rīkli tiem pid*****, jāatagādina, kura apkaime pati galvenā, no kuras apkaimes es nāku." Apkaime tas taču tik nūģiski izklausās! Eu, c'mon, rajons, ko te nūģojat, frāzi "eta naša rajon" neviens nav dzirdējis?? --85.234.175.150 14:28, 17 jūnijā, 2010 (UTC)
Vot, man tieši likās, ka notikumi te norit pēc principa `ja man rajons nav apkaime, apkaimes ir sūds`. Franki nav pat kvartāls, tā ir muiža, tai piederošos laukus un mājas kādreiz protams sauca par Frankiem, bet man līdz šim likās, ka mūsdienās kaut kā tukšu lauku un vienu māju neuzskata par pilsētas daļu. Kvartāls kurš Jāņa Sētas kartē nosaukts par Frankiem ir jaunais daudzstāvu dzīvojamo māju projekts Meža Ciems. Es apcerēju domu uzrakstīt rakstu par šo muižu, bet nav sevišķi daudz informācijas. Tā ka ja Kikos taisās parādīt savu augsto kompotenci aprakstot pilsētas muižas un to bijušās teritorijas, tas ir pat apsveicami, jo kaut kā izskatās, ka viņa lielā kompotence visās dzīves jomās sniedzas tiktāl ciktāl var pakritizēt citus par sev vien zināmiem iemesliem, kurus viņš bieži vien nespēj ne izskaidrot, ne arī pats novērst ~~Xil (saruna) 18:31, 17 jūnijā, 2010 (UTC)
Problēma (vismaz zināmam vikipēdistu kontingentam) ir terminoloģijā. Ko saprot ar vārdu sakopojumu pilsētas daļa (vai vēsturiska pilsētas daļa)? Saprot jebkuru (parasti vairāk vai mazāk apbūvētu) pilsētas daļu, kas nav viena no pilsētas formālā iedalījuma vienībām un uz kuru attiecināms vienots nosaukums. Jebkuru, vai tā būtu ahūnā Imanta vai sīkie Franki. Vārds vēsturiska tika kabināts klāt padomju laikos, lai attaisnotu visādu muižu parādīšanos Latvijas PSR galvaspilsētas kartē. Termins var attiekties kā uz tiešām vēsturisku pilsētas daļu, tā arī uz jaunbūvju kopu, kas nepieder ne pie vienas no esošajām daļām. Vienā pilsētas daļā tīri ģeogrāfiski var ietilpt citas (kā Anniņmuiža Imantā vai Rītabuļļi Buļļos). Var būt ļoti dažādas - gan daudzstāvu mikrorajoni, kā Pļavnieki, vai fufaikciemi kā Memmes pļavas. Tās visas ir neformālas vienības, kuras, protams, var saklasificēt visādos veidos (nepateicīgs pasākums, ticiet man), bet tās visas iet zem šiltes "pilsētas daļa". Apkaimju projekts mēģina šo pilsētas daļu bardaku sasistematizēt, bet, kā jau katrā birokrātiskā pasākumā, viņiem nākas laipot. Brekšiem, piemēram pievieno Juglas papīrfabriku un Juglasciemu (kas abi ir lielāki par Brekšiem), jo viena Jugla jau ir. Bišumuižai tiek pievienots mežs un brikšņi līdz pilsētas robežai un turpat paziņots, ka teritorija ir grūti uztverama kā telpiski un funkcionāli vienota telpa. Vairākas apkaimes faktiski sakrīt ar to teritoriju, kas tiek saprasta zem tā paša pilsētas daļas nosaukuma (kas priecē), bet vairākas ir izveidotas mākslīgi ar no pirksta izpīpētiem (Skanste, Salas) vai salipinātiem (Pētersala-Andrejsala) nosaukumiem. Tas tiktāl par šīs veidnes saturu. Kotletes atsevišķi un mušas atsevišķi. --Kikos 20:49, 17 jūnijā, 2010 (UTC)