Diskusija:Amazones līdzenums

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

pēc jaunākas pieejas un terminoloģijas to latviešu valodā dēvē par Amazones līdzenumu. tā ir arī Lielajā pasaules atlantā. vai ir iebildumi pret pārdēvēšanu? @Kikos: --Biafra (diskusija) 22:34, 18 februārī, 2015 (EET)

Tikai Lielatlantā vai arī tā jaunā pieeja citur kur ar' izpaužas? (principiālu iebildumu nau :) Oriģinālvalodās (arī citās valodās) gan ir taisni "zemiene", tā kā nu nezinu gan. --Kikos (diskusija) 22:45, 18 februārī, 2015 (EET)
Es gan negribu strīdēties ar personām, kas [paši ziniet], bet šis tad pašlaik neveidojas par sava veida OR? Ja ir kādā avotā latviski (šoreiz atlants, kas tomēr ir de facto atsauce šajos gadījumos), tad skatīties uz citām valodām vēl? --FRK (diskusija) 22:53, 18 februārī, 2015 (EET)
tā ir arī skolu atlantā. ar jēdzienu zemiene latviešu valodā saprot līdzenumu, kas ir ne augstāk par 200 m vjl. salaboju arī attiecīgo vikipēdijas rakstu. tas ir Romanskolduns murdziņš. bet ko darīt ar rakstu līdzenums.. pat nesaprotu... --Biafra (diskusija) 23:08, 18 februārī, 2015 (EET)
Es tā arī nesapratu. Pārdēvējām tādēļ, ka vienas izdevniecības skolu atlantā pēkšņi ir "līdzenums"? Ir taču zināms, ka šāda tipa izdevniecības skolu atlantus piedzen konkrētu autoru mācību grāmatām, lai skolnieciņiem nebūtu jāpārmoca smadzenes (lai arī kādas kļūdas tur būtu). Un kā ar enciklopēdijām? Arī tīri tehniski neklapē - Ukajali augštece ir 210 m vjl, nemaz jau nerunājot par visu pārējo gabalu uz austrumiem. Taisu atpakaļ kā bija. --Kikos (diskusija) 08:59, 20 februārī, 2015 (EET)
cienītais kolēģi, šādi ir ne vien skolu atlantā, bet arī Lielajā Pasaules atlantā un Pasaules uzziņu atlantā. slinkums bija apskatīties? nejūties, ka lien netīriem zābakiem lauciņā, kurā diez vai būsi spēcīgāks par universitātes profesoriem...? --Biafra (diskusija) 20:53, 20 februārī, 2015 (EET)
Zinu, kas ir tajos atlantos (vienas izdevniecības). Citos skatījies? Piemēram: Agra Lipsberga. Ģeogrāfijas burtnīca 7. klasei "Dienvidamerika Ziemeļamerika", Lielvārds; 8.lpp. Tikai nesaprotu, kāpēc Latvijā Dienvidamerikas zemieni jāsauc par līdzenumu. Pastāsti man! Un par maniem zābakiem nekreņķējies, ir lietas, kur esmu gudrāks par tiem profesoriem. Šeit drīzāk jaušams kāds interešu konflikts, ser, ne? It kā šeit pieņemts vispirms kārtīgi izdiskutēt un tad ķerties pie pārdēvēšanām. --Kikos (diskusija) 21:11, 20 februārī, 2015 (EET)
nē. es par tiem profesoriem nemaz tik augstās domās neesmu. bet viņi raksta grāmatas, nosaka toni ģeomorfoloģijā un galvenais - pēc viņu rekomendācijām viena izdevniecība šo ieviesa visos savos atlantos, par ko vienojās visi šīs izdevniecības redaktori. ja nēesi pamanījis tieši uz šīs izdevniecības atlantu vikipēdijā visi atsaucas prieksā un pakaļā. atsaukties uz Agras grāmatu 7. klases skolēniem... nu piedod, tas ir nenopietni. tieši tā: šeit pieņemts vispirms kārtīgi izdiskutēt un tad ķerties pie pārdēvēšanām. nevis pārmainīt atpakaļ normālu izmaiņu ar normāliem avotiem bez diskusijas, pamatojot to ar atsauci uz PZT. kautko tādu tikai viens vikipēdijas redakors mēdz atļauties... --Biafra (diskusija) 21:17, 20 februārī, 2015 (EET)
Ok, piestādi atsauci uz vienas citas izdevniecības izdevumu un lai jau būtu līdzenums. Ja būs PZT vs JS 1:1, tad PZT tomēr autoritatīvāks. Nomenklatūras vārdu daļā noteikti. Un atsaucas "priekšā pakaļā" par īpašvārdu atveidošanu; šis nav tas gadījums. Starp citu, kuri ir tie profesori? Vārdiņus, lūdzu! --Kikos (diskusija) 21:22, 20 februārī, 2015 (EET)
Kas ir PZT? Pasaules zemes un tautas? --ScAvenger (diskusija) 22:05, 20 februārī, 2015 (EET)
Jā. --FRK (diskusija) 06:01, 21 februārī, 2015 (EET)
tā. kašķīgums pārgāja. tieši to gribēju piedāvāt. pagaidām atstājam, bet aiziešu pie prof. Zelča, lai iedod atsauci. fakultāte par šito cīnās jau 10-15 gadus. --Biafra (diskusija) 22:17, 20 februārī, 2015 (EET)
kašķīgums pašā plaukumā :) pret ko tad viņi cīnās? un par ko? šeit par viņu cīņu zina? --Kikos (diskusija) 08:45, 21 februārī, 2015 (EET)
par kosekventu un pamatotu pieeju nomenklatūras vārdu lietošanā. --Biafra (diskusija) 08:50, 21 februārī, 2015 (EET)