Diskusija:Aviācijas bāzeskuģis

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

@ScAvenger: A atsauce uz komiseju? Iepriekšējais termins, ja pareizi atceros, no LPE. --Zemgalietis (diskusija) 19:36, 9 martā, 2015 (EET)

Interesanti, apskatījos rūpīgāk — terminu datubāzē ir abi varianti :) Bāzeskuģis un bāzes kuģis. Pie kam otrais izskatās svaigāks! --ScAvenger (diskusija) 20:10, 9 martā, 2015 (EET)
No teorijas - kopā tiek likts, ja abi vārdi (vai varbūt vismaz viens - jau neatceros) tiek lietoti pārnestā nozīmē. Piemēram, mājaslapa, datubāze. --FRK (diskusija) 20:12, 9 martā, 2015 (EET)
Tad tomēr jādala, jo kuģis toč nav pārnestā nozīmē (kaut gan likt kopā vārdus ir dhausmīgs ģehmānisms)? :) --Zemgalietis (diskusija) 20:20, 9 martā, 2015 (EET)
Nu tas pat idiotam skaidrs, es vairāk par to bāzi :) Es ieteiktu vēl nepārvietot, ir visādi kinorežisori, bet tur iespējams ir citi zemūdens akmeņi apslēpti. Kaut gan - man vienalga :) --FRK (diskusija) 20:26, 9 martā, 2015 (EET)
Ja, ja! Terminudatubaze ist ganc rištiš! Pēc reljefa kartēšanas man tai borģelei nekādas ticības :( Viņi paši lasa to, ko liek mājaslapā? --Kikos (diskusija) 20:40, 9 martā, 2015 (EET)
Pareizrakstības vārdnīcā (2007. gada) šāda salikteņa nav. --ScAvenger (diskusija) 20:48, 9 martā, 2015 (EET)
Vienas (varbūtējas) kļūdas dēļ, Kikos? Tu vari sevi saukt par datorgrafikas speciālistu, lai spētu pamatoti nod* Akadtermu? Un kopš kura laika viens nosaukums nevar būt divās dažādās nozarēs? --FRK (diskusija) 21:16, 9 martā, 2015 (EET)
Ir tāds termins «kalks». Tas ir tad, kad bez iedziļināšanās vienas valodas vārdi tiek pārlikti citā valodā, neskatoties uz kopējo jēgu un kontekstu. bump šajā gadījumā nav tas reljefs, ko ar šo vārdu saprot latviski un kartēšana nav tā kartēšana. Tas ir process ar līdzīgu jēgu, bet pavisam atšķirīgu būtību. Nav jau viens nosaukums - ir divu konkrētu vārdu salikums, kas lietoti ārpus konteksta pilnīgi nojauc galvu un maldina. Man mazliet jāpatin filma atpakaļ un es atcerēšos vēl vairākus košus piemērus, par ko šo Akadtermu nod***t. Nav laika šobrīd :) --Kikos (diskusija) 21:24, 9 martā, 2015 (EET)