Diskusija:Bāriņtiesas Latvijā

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Par bāriņtiesu patvaļu un piekopto tiesisko nihilismu.[labot pirmkodu]

ScAvenger atcēla izmaiņas. Ir skaidrs, ka netiek pieļauts, ka wiki atklājas patiesība par bāriņtiesu "darba metodēm". Tik ļoti gribās noslēpt to visu tiesisko nihilismu, melus, kas nāk no bāriņtiesām. Un runa neiet tikai par "atsauces obligātas", bet konstruktīvi ar konkrētiem piemēriem un konkrētām atsaucēm uz notikumiem. Meli no patiesības atšķiras ar to, ka meliem nav seguma. Nosauciet kaut vienu bāriņtiesu Latvijā, kurā nebūtu pretlikumīgi izņemti bērni. Nosauciet kaut vienu sociālās aprūpes centru, bērnunamu, sociālās rehabilitācijas centru, kurā nebūtu tikusi konstatēta vardarbība pret bērniem no sociālo darbinieku puses. 77.219.13.88 2022. gada 8. jūnijs, plkst. 19.30 (EEST)[atbildēt]

Tātad, jūsuprāt, katrs drīkst šeit anonīmi ierakstīt, ka bāriņtiesas Latvijā atņem bērnus ģimenēm, lai pārstrādātu kaķu konservos, un atsauces šāda veida apgalvojumiem nav nepieciešamas? --ScAvenger (diskusija) 2022. gada 8. jūnijs, plkst. 19.58 (EEST)[atbildēt]
Manuprāt, ScAvengera kungs, Nedrīkst šo ignorēt un nav pieļaujams slēpt no cilvēkiem bāriņtiesu attieksmi. Manuprāt, nav nevienas bāriņtiesas LV, nav neviena sociālā centra, kur darbinieki nebūtu ņirgājušies par bērniem, cilvēkiem. Manuprāt, nav pieļaujams, ka valsts amatpersonas ļaunprātīgi izmanto savu stāvokli, lai paņirgātos par bērniem, un vēlāk slēptu savu rīcību. Es jūs, šķiet, sapratu - jāslēpj bāriņtiesu patvaļa, lai tik neviens neuzzin. Sūds par bērniem, par tiem ņirgājas bērnudārzos, skolās, gan jau bērni pacietīs arī bāriņtiesu ņirgāšanos, ka tik kādai kaķu tantei kāds uz ielas ar pirkstu fui neparāda. Apsveicu - dzēsiet izmaiņas, jums izdodas, slēpiet, saudzējiet kaķu tantes, galu galā viņām pensija pienākas par bērnu mocīšanu.
https://www.talsuvestis.lv/2020/07/17/kad-berni-tiek-malti-vecaku-domstarpibu-dzirnavas/
https://tevi.lv/wp-content/uploads/2017/09/Tetis-uz-13-procentiem_report_05-08.pdf
https://www.tiesibsargs.lv/uploads/content/atzinums_2021_35_23bb_anonimizets_1625481161.pdf
https://www.lrvk.gov.lv/lv/getrevisionfile//uploads/reviziju-zinojumi/2018/2.4.1-9_2018/Zin%CC%A7ojums_Atn%CC%A7emta%CC%84%20be%CC%84rni%CC%84ba.%20Ikvienam%20be%CC%84rnam%20ir%20tiesi%CC%84bas%20uzaugt%20g%CC%A7imene%CC%84.pdf
https://www.diena.lv/raksts/latvija/zinas/barintiesas-lemums-atnemt-bernus-izradas-prettiesisks-14152581
https://www.lsm.lv/raksts/zinas/zinu-analize/latvijas-bernu-adopcija-uz-arzemem-daziem-ienesigs-bizness-precizets.a258958/ 77.219.13.88 2022. gada 8. jūnijs, plkst. 20.28 (EEST)[atbildēt]

Par patiesību[labot pirmkodu]

ScAvengera kungs! Es nevēlos vairāk jums kaut ko pierādīt, jūs pats lieliski varat pārliecināties par visu manas.tiesas.lv anonimizēto nolēmumu sadaļā. Jūs metaties aizstāvēt bāriņtiesu iespējamās varmākas būtībā neizprotot un pat neiedziļinoties situācijā. Kā mēdz iepriekš minētās amatpersonas rakstīt... "...nav objektīva pamata, tomēr nevar izslēgt varbūtību..." Ziniet, kad cilvēkam bez pierādījumiem, tikai uz slimīgu varbūtību liedz saskarsmi (vecāka tiesības nav atņemtas) ar bērniem gandrīz uz gadu, tad atjaunot šādu saskarsmi ir praktiski neiespējami bez psihologa palīdzības. Redziet, sajūtas ko izjūt bērns, kad varmākas atņem vecāku, ir tādas kā tad, ja vecāks būtu miris (lūk pajautājiet psihologiem). Vecākam arī ir analoģiskas sajūtas it kā bērns būtu miris. Tās zaudējuma sāpes ir katru dienu, katru mirkli. Nav iespējams izskaidrot visu katram "neticīgajam Tomam", kurš ietiepīgi izvēlas ticēt melīgām tantēm. Tiesvedības laikā cilvēkam nav nekādu tiesību, nav nekādas nevainīguma prezumpcijas, bieži iesniegumi tiek ignorēti. Iepazīties ar lietu neļauj. Advokātu birojs prasa 16000 eiro. Man ar nožēlu jāatzīst, ka es nevaru atļauties tiesisku lietas izskatīšanu, man nav tādas naudas. Aptuvenie aprēķini rāda, ka bērniem ātrāk pilngadība iestāsies, nekā es sakrāšu naudu tiesvedībai. Es jūs tīri cilvēcīgi saprotu - gribās ticēt tantēm, jo "sievietes nekad nemelo". Dariet kā uzskatiet par pareizu, vēlaties slēpt patvaļu - slēpiet. Gribās samelot un attaisnot bāriņtiesas, dariet, ja uzskatāt par pareizu. Es jums neko nepierādīšu, neko neizskaidrošu, tas būtībā ir neiespējami. Veidojiet bāriņtiesu labo tēlu, aizstāviet. 77.219.12.196 2022. gada 8. jūnijs, plkst. 21.33 (EEST)[atbildēt]

Cilvēk mīļais, man nav ne mazākā sakara ar bāriņtiesām un vispār ne ar ko juridisku :) Es tikai esmu dzirdējis, ka maznodrošinātām personām advokāts pienākas par brīvu... Un jā, tas, ka amatpersonas dažkārt ir visai necilvēcīgas, arī ir dzirdēts. Bet ar visām tām nebūšanām ir jāvēršas nevis Vikipēdijā, bet gan pie prokurora, vai vismaz tiesībsarga. Mēs nebūsim tie īstie, kas izvērtēs, kam ir lielāka taisnība. --ScAvenger (diskusija) 2022. gada 8. jūnijs, plkst. 22.22 (EEST)[atbildēt]
"Es tikai esmu dzirdējis, ka maznodrošinātām personām advokāts pienākas par brīvu..." - jā, tādas baumas klīst, bet tās ir tikai baumas. Realitātē var saņemt tikai 1 konsultāciju 40min. garumā, tāds advokāts pa 40 min. paspēj izlasīt tikai 4/1018 lapām.
"Bet ar visām tām nebūšanām ir jāvēršas nevis Vikipēdijā, bet gan pie prokurora, vai vismaz tiesībsarga. " - To jau dara ļoti daudz cilvēku, tāpēc jau tas saucas "bāriņtiesu patvaļa" un tiesiskais nihilisms.
Runa jau gāja par publikāciju, kurā parādas objektīva informācija, ne tikai tā, kas tīkama bāriņtiesām vai vēl tur kādam. Publikācijā jau nebija nomelnošanas vai apmelošanas, tā tika papildināta ar noklusēto informāciju.
"Mēs nebūsim tie īstie, kas izvērtēs, kam ir lielāka taisnība." - protams, vēl jo vairāk, ka jūs jau izvērtējāt un pat pieņēmāt lēmumu un pie reizes izpildījāt. Malači.
Šajā rakstā: Vardarbība ... "...tomēr visbiežāk cietušie ir sievietes un bērni (tai skaitā bērni, kas redz vardarbību pret savu māti vai kādu citu tuvu cilvēku)....", "...Visbiežāk no ar dzimumu saistītas vardarbības cieš sievietes un visbiežāk no vīriešu puses. ..."
"...Vardarbība pēc upura var tikt iedalīta kā vardarbība pret sevi, vardarbība ģimenē, vardarbība pret bērnu, vardarbība pret sievieti, kolektīvā vardarbība, vardarbība pret dzīvniekiem utt. ..."
Redziet, šajā piemērā, arī nenotiek informācijas izvērtēšana. Latvijā NAV pētījumu par vardarbību pret vīriešiem, tāda objektīva statistika nemaz neeksistē.
Redziet, sanāk, ka vardarbība pret vīrieti/zēnu neeksistē vai ir tikai tāda abstrakta un teorētiska, kuru pat pieminēt nav vērts.
Ir saprotams, kā šajā piemērā, ir atļauts publicēt jebko, ja tas saskan ar kādas cilvēku grupas pārliecību, savukārt, publicēt to, kas neatbilst šīs cilvēku grupas pārliecībai ir strikti liegts.
Jūs varat pasniegt tikai sev vēlamo informāciju, tomēr enciklopēdijas būtība, šķiet, ir cita - objektīva informācija, tāda, kas parāda ne tikai gaišo pusi, bet arī ēnas pusi, kura atspoguļo reālo situāciju.
Jebkurā gadījumā, paldies par sadarbību!
Lai jums dzīvē veicas! 46.109.140.81 2022. gada 9. jūnijs, plkst. 10.21 (EEST)[atbildēt]