Diskusija:Drakona ordenis

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Latviski gan saka pūķis, ne drakons. --Krishjaanis 08:13, 4 augustā, 2009 (UTC)

Svešvārdu vārdnīcā rakstīts, ka drakons ir spārnots pūķis, kas spļauj uguni - tātad pūķa paveids vai kā? --ScAvenger 12:07, 4 augustā, 2009 (UTC)
Tagad no galvas nenoskaitīšu aprakstu (tas bij ļoooti sen, kad folkloru caurskatīju), taču tā ja vēlamies būt precīzi, latviešu folklorā pūķis nav nekāda lidojoša ķirzaka, bet gan visai īpatns lidojošs gaismas objekts (vizuāli kaut kas starp komētu un lodveida zibeni), ko burvji pakļauj sev un izmanto savā labā. Sarunvalodā "pūķis" gan figurē kā ekvivalents "drakonam" (XIX gs. nacionālromantiķu iespaidā - šie folkloru studējuši nebija, taču vēlējās par varītēm katram svešvārdam vietēju ekvivalentu rast), taču sarunvalodā daudz šādu kazusu, piemēram, "šķēps" bieži lieto kā sinonīmu vārdam "zobens" (un ņēma to šķēpu un nocirta galvu). Tāpēc es pieturos, ja runa par viduslaiku pterodaktiliem, pie termina "drakons", taču citiem visas tiesības uzskatīt savādāk - brīvā valstī dzīvojam. :) --anonīms 12:25, 4 augustā, 2009 (UTC)
Jā, folkloriskie "naudas pūķi" un tamlīdzīgi fenomeni ir puslīdz atsevišķa tēma (rakstā Pūķis drusku ir pieminēti). --ScAvenger 12:37, 4 augustā, 2009 (UTC)
"Drakons" ir plaši lietots termins heraldikā. Pūķi, manuprāt, tikai pasakās :) Pieļauju, ka šajā kontekstā būs labi kā ir. --Kikos 12:37, 4 augustā, 2009 (UTC)
Leišiem-> Slibino ordinas. --Zemgalietis 13:00, 4 augustā, 2009 (UTC)
Leišiem zilonis > savannos burbuļis. ;) --anonīms 13:17, 4 augustā, 2009 (UTC)