Diskusija:Erihs fon Manšteins

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Kopā ar Heincu Guderianu Manšteins izstrādāja alternatīvu uzbrukuma plānu, kas, atšķirībā no Haldera plāna, neatkārtoja Pirmā pasaules kara Šlīfena plānu ar iebrukumu caur Beļģiju (Manšteins uzskatīja, ka šādam uzbeukumam franči ir sagatavojušies), bet paredzēja uzbrukt caur Ardēniem. Uzbrukumam tika izvēlēts pārveidots Manšteina plāns, un Vācija cīņā pret Franciju guva vēl vienu pārliecinošu militāru uzvaru. Kaut arī plāna reālā īstenošanā Manšteins nepiedalījās, viņš par tā izstrādi tika apbalvots ar Dzelzs krusta Bruņinieka krustu un iecelts par ģenerāli.

Bet Ardeni atrodas ta kur? Manšteina un Haldera plāns jau bija kopumā tas pats Šlīfena plāns, tikai ar to atšķirību, ka uzbrūkošo spēku smaile ietriecās Ardenos, kur franči un angļi, kuri tiešām bija sagatavojušies, nebija gaidījuši un uzskatīja uzbrukumu šajā vietā par neiespējamu un absurdu... --Zemgalietis 07:48, 2 augustā, 2009 (UTC)

Ja pareizi atceros, galvenā atšķirība bija, ka Šlīfena plāns nosacīti bija pret pulksteni kartē. Toties Otrajā pasaules karā uzbruka pretēji un ģeniāli, t.i. no turienes, kur negaida, un ar iedzīšanu jūrā t.i. pa pulksteni. Skat. šeit -[1], bet apakšā - Šlīfens. Īsumā - abi plani tieši tādi paši, tikai pilnīgi otrādi. :) --Feens 12:12, 28 decembrī, 2009 (UTC)
Šlīfens

--Feens 22:14, 26 decembrī, 2009 (UTC)

Atzīstu savu nezināšanu un kļūdu :) --Zemgalietis 00:41, 29 decembrī, 2009 (UTC)