Disney XD

Vikipēdijas lapa
Disney XD
Disney XD
Valsts Karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV
Adrese Bērbanka, Kalifornija
Raida kopš 2009. gada 13. februāra
Īpašnieks
Populāri raidījumi "Finiass un Fērbs" (Phineas and Ferb)
Gravity Falls
Wander Over Yonder
Star vs. The Forces of Evil
Apraide Karogs: Pasaule Pasaule
Mājaslapa disneyxd.disney.com

Disney XD ir ASV televīzijas kabeļu un satelīttelevīzijas kanāls, kas pieder mediju korporācijai Disney Channels Worldwide, kas ir daļa no Disney-ABC Television Group, kas pati ir daļa no The Walt Disney Company piederošās Disney Media Networks. Televīzijas kanāls sāka demonstrēt 2009. gada 13. februārī un aizstāja televīzijas kanālus Toon Disney un Jetix. Televīzijas kanāls pieejams dažādās pasaules valstīs un demonstrēts dažādās pasaules valodās.

Televīzijas kanāla mērķauditorija ir bērni un jaunieši. Programmā lielākoties iekļauti kanāla veidotie animācijas seriāli un situāciju komēdijseriāli. Vēl programmā ietilpst arī atkārtojumi no televīzijas kanāla Disney Channel un televīzijas kanāla kādreizējās programmas.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Kanāla logo no 2009. līdz 2015. gadam

Disney XD sāka demonstrēt 2009. gada 13. februārī Amerikas Savienotajās Valstīs, aizvietojot televīzijas kanālus Jetix un Toon Disney. Televīzijas kanāls uzsāka raidīšanu ar animācijas seriāla "Finiass un Fērbs" (Phineas and Ferb) sēriju Dude, We're Getting the Band Together. Neilgi pēc tam televīzijas kanāls pārraidīja savu pirmo oriģinālraidījumu, kura pirmizrādi pārraidīja vienlaicīgi arī kanālā Disney Channel. Televīzijas kanāla jaunie animācijas seriāli bija "Puika pret Kaķi" (Kid vs. Kat) un Jimmy Two-Shoes.[2] Dažus mēnešus vēlāk ar Disney XD sāka aizvietot Jetix un Toon Disney kanālus Eiropā, Āzijā un citviet. Pirmā valsts Eiropā ar Disney XD kanālu bija Francija, kurā Jetix un Toon Disney kanālus aizvietoja 2009. gada 1. aprīlī.[3] Tā paša gada 27. novembrī televīzijas kanālā demonstrēja pirmo Disney XD televīzijas filmu Skyrunners.[4]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. Nellie Andreeva. «Disney XD's Marc Buhaj To Lead Unscripted Series & Specials For Disney Branded Television», 2021. gada 19. februāris.
  2. Linda Haugsted. «Disney XD Unwraps on Friday the 13th (Archive)». MultiChannel News, 2009. gada 7. janvāris. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2011. gada 16. jūnijs. Skatīts: 2013-12-02.
  3. «French Jetix becomes Disney XD». Broadband TV News. 2009-02-16.
  4. Annemarie Moody. «Production Begins on Disney XD's Skyrunners, Weta Handles Creatures». Animation World Network, 2009. gada 7. aprīlis. Skatīts: 2014. gada 15. novembris.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]