Girls' Generation

Vikipēdijas lapa
Grupa 2017. gadā

Girls' Generation (SNSD) (Hangils: 소녀시대, Seo Nyeo Si De), arī zināma kā SNSD, ir Dienvidkorejas meiteņu grupa, kura tika izveidota S.M. Entertainment (Star Museum Entertainment) kompānijā. Grupa sastāvēja no 8 dalībniecēm: Taeyeon, Sooyoung, Tiffany, Seohyun, Sunny, Hyoyeon, Yuri un Yoona.

SNSD Dienvidkorejā debitēja 2007. gada 5. augustā ar dziesmu “Into the New World”. 2009. gadā grupa kļuva vēl populārāka ar dziesmu “Gee”, kura 9 nedēļas pēc kārtas bija KBS (Korean Broadcasting System) mūzikas televīzijas programmas "Music Bank" topā pie tam MelOn (Dienvidkorejas online mūzikas veikals) dziesmu nosauca par 21. gadsimta pirmās desmitgades vispopulārāko dziesmu. Laika posmā no 2009. — 2010. gadam grupa radīja vēl arī tādas dziesmas kā "Tell Me Your Wish (Genie)", "Hoot", "Oh!" un "Run Devil Run".

2010. gada vidū grupa parakstīja līgumu ar EMI Records Japan, lai uzsāktu darbību Japānas mūzikas industrijā. 2011. gada aprīlī grupa debitēja Japānā ar albumu "Girls' Generation", kurš iekļuva "Oricon Weekly Chart" topā 2011. gada 13. jūnijā un kļuva par pirmo Dienvidkorejas meiteņu grupas albumu, kurš ieguva RIAJ (Recording Industry Association of Japan) dubulto Platīna sertifikātu.

Grupa atgriezās Dienvidkorejas mūzikas industrijā 2011. gadā oktobrī ar albumu "The Boys", kurš tika pārdots vairāk nekā 475000 kopijās Dienvidkorejā, kļūstot par labāk pārdoto albumu Gaon chart vēsturē kopš tas tika izveidots 2010. gadā. Grupa ar šo albumu debitēja Amerikas Savienotajās Valstīs, parakstot līgumu ar Interscope Records. 2013. gadā Girls' Generation izdeva ceturto albumu Dienvidkorejā ar nosaukumu "I Got a Boy". Rietumu valstu mediji pievērsa lielāku uzmanību albuma tituldziesmai, jo tā ieguva balvu nominācijā "Video of the Year" YouTube mūzikas balvās.

2014. gada septembrī grupu pameta Jessica, 2017. gada oktobrī - Tiffany, Seohyun un Sooyoung.

Members:

1. Taeyeon (태연)-Lider

2. Jessica (제시카)

3. Sunny (써니)

4. Tiffany (티파니)

5. Hyoyeon (효연)

6. Yuri (유리)

7. Sooyoung (수영)

8. Yoon A (윤아)

9. Seohyun (서현)