Kategorijas diskusija:Basku futbolisti

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Vai ir gaidāmi arī teiksim Sēlijas futbolisti? --Krishjaanis 21:14, 21 janvārī, 2009 (UTC)

Baskiem un kataloņiem ir savas futbola izlases. FIFA neatzītas, bet spēlē savos neatzīto izlašu turnīros. --Papuass 21:21, 21 janvārī, 2009 (UTC)
Negribi nodibināsim savu neatzīto futbola izlasi? Uzspēlēsim turnīros, būs jautri... Varbūt pat kāds vikipēdijā rakstus par mums uzrakstīs. (Vai tāds "Basku zeme" ir kaut kur noteikts jēdziens, jeb to brīvi interpretē katrs neatzītais basku santehniķis?)--Krishjaanis 21:23, 21 janvārī, 2009 (UTC)
Latviešu sportistus Padomju laikā ārzemnieki, savas nezināšanas pēc, arī sauca par "Soviet" vai "Russian"! Baski pēc savas izcelsmes nav radniecīgi pārējiem spāņiem - viņi pat nav indo-eiropieši!Un jā, Basku Zeme ir noteikts jēdziens - tas ir tulkojums no basku valodas "Euskal Herria", kas apzīmē basku apdzīvotās teritorijas.
Manis pēc futbolists var būt - viņš tik un tā būs Latvijas futbolists, pat ja viņaprāt viņš pārstāv oficiāli neatzīto Ūbermenšu Federācijas futbola izlasi - te nebūs Kategorija:Ūbermenšu Federācijas futbolisti. --Krishjaanis 21:49, 21 janvārī, 2009 (UTC)
Tev ir pilnīga taisnība - Lāčplēša ielas/Dzirnavu ielas krustojuma izcelsmes albīns turks, ja viņam būs Latvijas pase - viņš būs Latvijas futbolists. Bet viņš nebūs LATVIEŠU futbolists, bet gan TURKU! Šī kategorija, starp citu, nesaucas Basku Futbola Federācijas futbolisti, bet gan Basku tautības futbolisti.
Tu esi skaidri pārliecināts ka šī kategorija tiešām tā saucas? --Krishjaanis 22:00, 21 janvārī, 2009 (UTC)

Līdz šim latviskajā vikipēdijā ir bijusi prakse kategorizēt sportistus pēc pārstāvētās valsts. Tiesa, ne vienmēr ievērota knsekvence - Jānis Lūsis, piemēram, ielikts kategorijā Latvijas sportisti, nevis PSRS sportisti. --Papuass 22:03, 21 janvārī, 2009 (UTC)

Es iesaku iezveidot jaunu kategoriju: Latviešu sportisti.
Labi, es eju gulēt - neviens negrib saprast ko es gribu pateikt. --Krishjaanis 22:04, 21 janvārī, 2009 (UTC)
Visi ļoti labi saprot, ko tu gribi - tu gribi piekasīties vārdiem, lai gan saproti par ko ir raksts! Ja es zinātu kā izmainīt raksta virsrakstu, es izmainītu to uz "Basku tautības futbolisti".
1) - Es negribi nekur piekasīties - man vienkārši interesē kopš kura laika Basku Zeme ir atzīta valsts, ka tiek atsevišķi atdalīts Futbols Basku Zeme. Es protams saprotu ka Basku Futbolisti Ir Ļoti Īpaši Un Tāpēc Viss Jāraksta Ar Lielo Burtu. Es gan nenoliedzu ka tas futbolists ir basku izcelsmes un sirdī 100% basks un spāņus viņš droši vien ienīst līdz kāju pirkstgaliem, taču enciklopēdijā maukt iekšā Basku Zemi ir nepareizi. 2) Ja nezini kā mainīt raksta virsrakstus, tad varbūt ir svētīgi paskatīties kā izveidoti citi raksti, nevis uzreiz steigā sarakstīt glupības un pēc tam strīdēties. --Krishjaanis 07:15, 22 janvārī, 2009 (UTC)
Basku Zeme ir Spānijas autonoma daļa. Ļoti konkrēta administratīva vienība, kurā varētu būt arī daži futbolisti ;) Basku futbolisti ir biezā slānī abās robežas pusēs, kaut vai Lizarazu. Bet vai mēs tiešām kategorizēsim pēc etniskās piederības? --Kikos 07:39, 22 janvārī, 2009 (UTC)
Paldies Dievam... Kāds arī sāk apjēgt kas par lietu. --Krishjaanis 07:57, 22 janvārī, 2009 (UTC)
P.S. Tad taisam arī kategoriju Pļavnieku futbolisti - arī salīdzinoši konkrēta vienība. --Krishjaanis 07:58, 22 janvārī, 2009 (UTC)
Es gribu redzēt, kā tiks nokategorizēts Alžīrijas berberu izcelsmes Francijas futbolists Zinedins Zidāns. Starp citu, kapēc latgalisks Zidāns nevis Zidans?  ;) --Kikos 08:18, 22 janvārī, 2009 (UTC)

Jēzus, Marija! Vai jūs varat man pateikt kādas tautības sportisti ir Helmuts Balderis, Jānis Lūsis, Jānis Krūmiņš?! Padomiešie?! Krievi?! Vai varbūt tomēr latvieši? Vai varbūt Vētra ar Miglinieku ir NVSieši, nevis latvieši?!?!?! Jā - Ečeverija, Šabi Alonso, Zubisarreta, Gojkoečea un Čiki ir Spānijas pilsoņi un bijušie vai esošie Spānijas futbolisti, bet tautība ir BASKS! Vēl pavisam nesen visa pasaule runāja par mums, latviešiem, to pašu, ko jūs tagad par baskiem - latvietis bija vai nu krievs vai arī "sovjets", jo mums, tā pat kā baskiem pašlaik, nebija savas valsts! Iemācieties taču reiz atšķirt pilsonību no tautības!

Nervozais, tu lasīt māki? Bija taču arī jautājums vai sportistus kategorizē pēc tautības/etniskās piederībās (kuru katrs var mainīt 4 reizes dienā - te basks, te spānis) jeb pēc valstiskās piederības (Spānija tā kā ir viena un starptautiski atzīta). --Krishjaanis 10:23, 22 janvārī, 2009 (UTC)
Neviens tev neliedz kategorizēt gan pēc tautības, gan pēc valstiskās piederības uzreiz! Šajā gadījumā, piemēram, Hoseba Ečeberija ir kategorizēts gan kā Basku futbolists, gan kā Spānijas (uzsveru: nevis spāņu, bet gan Spānijas) futbolists, bet nākamajā gadījumā Bišente Lizarazū ir kategorizēts gan kā Basku, gan kā Francijas (atkal: nevis franču, bet gan Francijas futbolists).
Tik tālu viss ok. Laikam nesaskaņas rodas ar to, ka kaut kad sen ir bijusi vienošanās pēc tautībām sportistus nekategorizēt. Ja tas ir ļoti aktuāli, var organizēt balsošanu par to. --Papuass 10:34, 22 janvārī, 2009 (UTC)