Konteksts (laikraksts)

Vikipēdijas lapa

"konTEKSTS" bija Latvijas Rakstnieku savienības kopš 2017. gada aprīļa izdots laikraksts.[1] 2021. gada decembrī iznāca pēdējais – 57. – laikraksta numurs. [2]

Iekārtojums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Laikrakstam bija vairākas tematiskas sadaļas — intervija jeb "Saruna", "Skats", dzeja, proza, kritika, literatūras bērniem un pusaudžiem atvērums, kā arī sadaļa "Procesi", "Atslodzei', kurā iekļautas rubrikas "Darbistabā", "Es lasu". Laikraksta «konTEKSTS» saturu veidoja tikai literatūrai veltīti temati bez papildu uzslāņojumiem, aptverot plašu ar literatūru saistītu jautājumu spektru.

Paralēli literatūras tekstiem un kritikai bija iekļauts arī bērnu un pusaudžu literatūras atvērums, kas bija nebijis precedents latviešu periodikā kopumā, atvēlēta teksta telpa ne tikai tulkojumiem, bet tulkotāja kā radošas personības aktualizācijai. Neiztrūkstošas bija sarunas: ar autoriem gan par dzīves un literatūras aktualitātēm, gan par radošo procesu, kā arī katrā numurā tika diskutēts par kādu aktuālu tekstu. Īpaša uzmanība tika pievērsta lasītāju viedokļiem, grāmatniecībai, pētniecībai. Pēdējā lappusē tika domāts arī par lasītāja atslodzes brīdi.

Radošā komanda[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. [www.rakstnieciba.lv www.rakstnieciba.lv]. Tukšs vai neesošs |title=
  2. «Iznācis pēdējais “konTEKSTA” numurs - Latvijas Rakstnieku savienība» (en-US). 2021-12-28. Skatīts: 2022-12-21.