Lāčplēša iela (Ilūkste)

Vikipēdijas lapa
Šis raksts ir par ielu Ilūkstē. Par citām jēdziena Lāčplēša iela nozīmēm skatīt nozīmju atdalīšanas lapu.
Lāčplēša iela
Pamatinformācija
Pilsēta Ilūkste
Garums 297 m
Joslu skaits 2
Segums asfalts

Lāčplēša iela ir vietējas nozīmes iela[1] Ilūkstē. Tā sākas starp zemesgabaliem Jēkabpils ielā 17A un 21A pilsētas rietumu daļā, pilsētas robežas tuvumā, un beidzas savienojumā ar Grāvju ielu. Kopējais ielas garums — 297 metri,[2][3] visā garumā klāta ar asfalta segumu un autotransporta satiksmei atvēlētas pa vienai braukšanas joslai katrā virzienā (uz brauktuves nav ieklāts ceļa horizontālais apzīmējums). Ielā pēc individuāliem projektiem būvētas savrupmājas, tostarp vairāki neapbūvēti zemesgabali.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ielas raksturojums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Lāčplēša iela sākas kā piebraucamais ceļš pie zemesgabaliem Jēkabpils ielā 17A un 21A, virzās kā divu joslu asfaltēts ceļš[3] ziemeļu virzienā. Pēc aptuveni 70 metriem - mazliet zig-zag veidā šķērso Jēkabpils ielu, turpmākajā posmā pāra numuru pusē ierīkots ielu apgaismojums. Lāčplēša iela beidzas, pēc aptuveni 225 metriem no iepriekšējā savienojuma, T veida krustojumā ar Grāvju ielu iepretīm transformatora stacijai. Visā ielas garumā nav izbūvētas gājēju ietves.

Kopējais ielā reģistrēto adrešu skaits — 16 (Lāčplēša iela 2, 3, 3A, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 un 16),[4] no tām zemesgabali Lāčplēša ielā 3, 3A, 5, 7 un 15 neapbūvēti.

Ielu savienojumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Lāčplēša iela ir savienota ar šādām ielām:

  • Jēkabpils iela (neregulējams krustojums)
  • Grāvju iela (neregulējams T veida krustojums)

Skatīt arī[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]