Neredzamā puse

Vikipēdijas lapa
Neredzamā puse
Oriģinālais
nosaukums
The Blind Side
Režisors Džons Lī Henkoks
Galvenajās
lomās
Studija
Izplatītājs Warner Bros. Pictures
Izdošana
  • 2009. gada 20. novembris
Ilgums 129 minūtes
Valsts Karogs: Amerikas Savienotās Valstis ASV
Valoda angļu
Budžets 29 miljoni US$[1]
Kopējie ienākumi 309 208 309 US$[1]
IMDb profils

"Neredzamā puse" (angļu: The Blind Side) ir 2009. gada amerikāņu sporta drāma, kuras režisors (un scenārija autors) ir Džons Lī Henkoks. Filmas sižets veidots pēc Maikla Luisa 2006. gada grāmatas The Blind Side: Evolution of a Game.

Filma ir stāsts par Maiklu Oeru, Nacionālās futbola līgas spēlētāju, un viņa nokļūšanu līdz NFL, kā arī par Tuhoju ģimeni, kas uzņēmās rūpes par viņu pusaudža vecumā. "Neredzamajā pusē" galvenās lomas attēlo Sandra Buloka, Tims Makgrovs, Kventins Ārons un Ketija Beitsa. Filmā epizodiskas lomas ir arī vairākiem pašreizējiem un bijušajiem NCAA komandu treneriem.

Filmas "Neredzamā puse" pirmizrāde notika 2009. gada 20. novembrī. Tā guva labus komerciālos panākumus, tās ieņēmumi pārsniedza 300 miljonus ASV dolāru. Tā ir ienesīgākā sporta drāma kopš 1976. gada, ja tiek ņemti vērā ASV kinoteātros gūtie ieņēmumi.[2] Tāpat filmu atzinīgi novērtēja kritiķi, kas īpaši slavēja Bulokas tēlojumu. Viņa par šo lomu ieguva Amerikas Kinoakadēmijas balvu kā labākā aktrise, kā arī Zelta globusa un Ekrāna aktieru ģildes balvu analoģiskajā kategorijā. Pati filma tika nominēta Amerikas Kinoakadēmijas balvai labāko filmu kategorijā.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. 1,0 1,1 «The Blind Side Box Office». Box Office Mojo. Skatīts: 2010. gada 5. jūnijs.
  2. «Sports Drama». Box Office Mojo. Skatīts: 2014. gada 1. septembrī.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]