Portāls:Formula 1

Vikipēdijas lapa

 Sports    Basketbols    Formula 1    Futbols    Hokejs  

Laipni lūdzam Formula 1 portālā,

kuru arī Tu vari papildināt!

Šajā portālā var atrast informāciju par Formula 1 komandām un pilotiem.
izmainīt  

Formula 1 portāls

izmainīt  

Izmeklēts raksts

Jordan Grand Prix (parasti saukta par Jordan, latviski tiek izrunāta kā Džordan) bija Formula 1 autosacīkšu komanda, kuru dibināja īrs Edijs Džordans. F1 Jordan piedalījās no 1991. līdz 2005. gadam. Tā ir vienīgā komanda no Īrijas, kura jebkad ir startējusi F1. Komanda bija pazīstama ar "rokenrolīgu" attieksmi, kas tai veidoja savdabīgu tēlu 1990. gadu Formula 1 sabiedrībā. Jordan ir viena no retajām komandām, kura visās sezonās ir izcīnījusi kaut vienu punktu.

2005. gadā Jordan Grand Prix tika pārdota investēšanas koncernam Midland, un tika izveidota komanda ar nosaukumu MF1 Racing. Tā savukārt gadu vēlāk tika pārdota nīderlandiešu autobūves uzņēmumam Spyker, kuri komandu pārsauca par Spyker F1. 2007. gada septembrī puse komandas tika pārdota indiešu miljardierim Vidžajam Maljam. Kopš 2008. gada tā piedalās ar nosaukumu "Force India".

Pazīstamākie "Jordan" piloti bijuši Mihaels Šūmahers, Deimons Hills un Heincs Haralds Frencens.

izmainīt  

Kategorijas un galvenie temati

izmainīt  

Izmeklēts attēls

Džensons Batons
Džensons Batons
Autors:

Džensons Batons 2009. gada Malaizijas GP.

izmainīt  

Saistītie portāli

Ar portālu Formula 1 ir saistīti šādi portāli:

Sports
izmainīt  

Jaunākās ziņas

izmainīt  

Izmeklēta biogrāfija

Deimons Greiems Devero Hills (angļu: Damon Graham Devereux Hill; dzimis 1960. gada 17. septembrī Londonā) ir bijušais sacīkšu braucējs no Lielbritānijas. 1996. gadā viņš kļuva par Formula 1 pasaules čempionu. D. Hilla tēvs Greiems Hills ir divas reizes kļuvis par Formula 1 čempionu, tādējādi Deimons Hills ir vienīgais Formula 1 pasaules čempiona dēls, kam pašam ir izdevies kļūt par čempionu. Hills kļuva par profesionālu motosportistu tikai 23 gadu vecumā, kad viņš sāka nodarboties ar motosportu. Vēlāk viņš pievērsās autosportam, konkrētāk, atklāto riteņu sacensībām.

Hills savu pirmo Formula 1 sacīksti aizvadīja 1992. gadā. Paralēli sacensībām Brabham komandā, Hills bija testpilots vienā no vadošajām komandām — Williams. 1993. gadā viņš kļuva par Williams pamatsastāva pilotu, bet 1994. gadā viņam pietrūka viens punkts, lai kļūtu par čempionu. Divus gadus vēlāk viņš izcīnīja titulu, taču zaudēja vietu komandā. 1997. gadā viņš pievienojās nekonkurētspējīgajai Arrows komandai un neguva panākumus. Turpmākās divas sezonas viņš aizvadīja Jordan un tad beidza karjeru.

Pēc karjeras beigšanas, 2006. gadā Hills kļuva par Britu sacīkšu braucēju kluba (BRDC) prezidentu. Viņš no amata atkāpsies 2011. gada augustā.

izmainīt  

Vai tu zināji...

izmainīt  

Lietas, ko tu varētu darīt

Tu vari atjaunot sen neatjaunotas rakstus par Formula 1 pilotiem un komandām.

Trūkst arī daudz izsmeļošu rakstu par dažādiem Formula 1 pilotiem un komandām.

Vēl var izveidot Grand Prix posmu ziņojumus no senākiem gadiem.