Golfa straume zem ledus kalna

Vikipēdijas lapa
Golfa straume zem ledus kalna
DVD vāks
Režisors Jevgēņijs Paškēvičs
Producents Jevgēņijs Paškēvičs
Scenārija autors Jevgēņijs Paškēvičs
Galvenajās
lomās
Mūzika Pāvels Karmanovs
Operators
Studija Nida Filma
Izdošana
  • 2012. gada 10. aprīlis
Ilgums 125 minūtes
Valsts
Valoda krievu
IMDb profils

"Golfa straume zem ledus kalna" (krievu: Гольфстрим под айсбергом) ir 2012. gadā izdota Latvijas filma. Filmas režisors ir Jevgēņijs Paškēvičs.

Sižets[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Filma ir par Ādama pirmo sievu Lilitu, kura, tāpat kā Ādams, izveidota no māla. Lilita pameta Ādamu pēc tam, kad tas viņu neatzina par sev līdzīgu. Lilita ir nemirstīga un spēj mainīt veidolu. Lilita var iegūt sev jebkuru vīrieti neatkarīgi no viņa gribas un vēlāk vīrieti pamest, nolemjot viņu nāvei.[1]

Lomās[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Apbalvojumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Filma nominēta Lielā Kristapa balvai desmit kategorijās un ieguva piecas balvas — kā labākā pilnmetrāžas spēlfilma, Jevgeņijs Paškēvičs kā labākais spēlfilmas režisors, Gints Bērziņš kā labākais spēlfilmas operators, Jurģis Krāsons un Pāvels Parhomenko kā labākie spēlfilmas mākslinieki, Anrijs Krenbergs kā labākais skaņu režisors.

Filma bija izvirzīta kā Latvijas kandidāte Amerikas Kinoakadēmijas balvai "Labākā filma svešvalodā", bet nomināciju neieguva.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Golfa straume zem ledus kalna». filmas.lv. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2019. gada 11. augustā. Skatīts: 2018. gada 4. februārī.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]