Maiami "Heat"

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no Miami Heat)
Miami Heat
Miami Heat
Sporta veids Basketbols
Pilsēta Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Maiami, Florida, ASV
Līga Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis/Valsts karogs: Kanāda Nacionālā basketbola asociācija
Konference Austrumu konference
Divīzija Dienvidaustrumu divīzija
Dibināts 1988
Arēna American Airlines Arena
Krāsas Melna, sarkana, balta un oranža
                   
Īpašnieks Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Mikijs Arisons
Menedžeris Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Pets Railijs
Galvenais treneris Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Ēriks Spūlstra
Mediji heat.com
Sadarbojas ar Sioux Falls Skyforce (D-Līga)
Tituli
NBA kausi 3

Maiami "Heat" (angļu: Miami Heat) ir profesionāls ASV basketbola klubs, kas ir bāzēts Maiami, Floridas štatā, ASV. Klubs spēlē Nacionālās basketbola asociācijas Austrumu konferences Dienvidaustrumu divīzijā. Tas tika dibināts 1988. gadā un kopš dibināšanas brīža spēlē NBA.

Kluba pastāvēšanas vēsturē tas ir trīs reizes uzvarējis NBA (2006, 2012, 2013), septiņas reizes klubs kļuvis par konferences uzvarētāju un 16 reizes — divīzijas čempionu. Mājas spēles komanda aizvada American Airlines Arena arēnā.

Vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

"Heat" tika dibināta 1988. gadā, kad notika NBA paplašināšana. Lai gan komanda zaudēja savas pirmās 17 spēles, sezonu tā pabeidza ar 15 uzvarām. 1989. gada NBA draftā "Heat" ar kopējo 4. numuru izvēlējās Glenu Raisu. Viņš palīdzēja vienībai iekļūt izslēgšanas spēlēs 1992. un 1995. gadā, kur bija jāsacenšas ar Čikāgas "Bulls". Miami komanda sasniedza jaunas virsotnes 1990. gadu vidusdaļā, kad organizācijai pievienojās ģenerālmenedžeris un treneris Pets Railijs. Railijs panāca, ka Raiss tiek aizmainīts uz Šarlotas "Hornets" apmaiņā pret Alonzo Mourningu. Tajā pašā laikā "Heat" pievienojās arī Tims Hārdavejs. Ar šo basketbolistu palīdzību Maiami komanda iekļuva izslēgšanas mačos sešus gadus pēc kārtas.

Sākoties jaunajai tūkstošgadei, "Heat" kļuva par vienību, kas neizcīna vairāk par 40 uzvarām sezonā. Tas palīdzēja draftā iegūt nākamo NBA zvaigzni — Dveinu Veidu. Apmaiņas darījumā vienībai pievienojās arī Šakils O'Nīls. Šādā sastāvā "Heat" 2006. gadā triumfēja NBA čempionātā, finālā uzveicot Dalasas "Mavericks". Veids tika atzīts par finālu vērtīgāko spēlētāju. Pirms 2010.—2011. gada sezonas uz "Heat" pārgāja Lebrons Džeimss un Kriss Bošs, kuri kopā ar D. Veidu izveidoja vienu no spēcīgākajiem trio visā līgā. 2010.—2011. gada sezonā klubs kvalificējās finālsērijai, tomēr tajā zaudēja Dalasas "Mavericks", tomēr jau nākamajā sezonā tika izcīnīts čempiontituls. Arī 2013. gadā tika izcīnīta uzvara finālā, šoreiz ar 4—3 pret Sanantonio "Spurs".

Sasniegumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]