Piekaušana

Vikipēdijas lapa

Piekaušana jeb fiziska aizskaršana ir uzbrukums no citiem cilvēkiem, izmantojot tikai savu fizisko spēku, kā rezultātā cietušais iegūst miesas bojājumus vai pat tiek piekauts līdz nāvei.

Latvijas likumi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Latvijas Krimināllikumā XIII nodaļā "Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību" ir likumi, kuri attiecas arī uz personu fizisku aizskaršanu.

XIII nodaļa "Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību"
130.pants. Tīšs viegls miesas bojājums[1]
1. punkts Par tāda miesas bojājuma tīšu nodarīšanu, kas nav izraisījis veselības traucējumu vai vispārējo darbspēju zaudēšanu (viegls miesas bojājums), kā arī par tīšu sišanu, ja tā nav izraisījusi minētās sekas, - soda ar arestu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz desmit minimālajām mēnešalgām.
2. punkts Par viegla miesas bojājuma tīšu nodarīšanu, kas izraisījis īslaicīgu veselības traucējumu vai vispārējo darbspēju nenozīmīgu paliekošu zaudēšanu, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz divdesmit minimālajām mēnešalgām.
3. punkts Par sistemātisku sišanu, kam ir spīdzināšanas raksturs, vai citāda veida spīdzināšanu, ja šīm darbībām nav bijušas šā likuma 125. vai 126.pantā paredzētās sekas, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz sešdesmit minimālajām mēnešalgām.

Atsauces un piezīmes[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «LR Krimināllikums» (latviski). fish.vp.gov.lv. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2008. gada 13. februārī. Skatīts: 2008. gada 29. maijā.