Aivars Zahārovs

Vikipēdijas lapa

Aivars Zahārovs (dzimis 1978. gada 25. novembrī Rīgā) ir latviešu sporta žurnālists un televīzijas komentētājs. Pārsvarā komentē hokeju, futbolu, boksu. Strādājis Latvijas Televīzijā, TV3, TV6, Viasat Sport Baltic.

Biogrāfija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Aivars Zahārovs mācījies Rīgas 85. vidusskolā, absolvējis Latvijas Policijas akadēmiju (LPA), studējis žurnālistiku un sabiedriskās attiecības Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē. Skolas laikā ne bez panākumiem trenējies galda tenisā (Latvijas PSR Spartakiādes uzvarētājs, Latvijas čempionātu medaļnieks vairākās vecuma grupās) un futbolā ("Daugava-Juniors").

Televīzija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Pēc vidusskolas absolvēšanas 1996. gadā Zahārovs studēja LPA un uzsāka darbu Valsts policijā, kur nostrādāja līdz 2003. gadam. Vēloties darboties sporta žurnālistikā, Zahārovs sāka strādāt nacionālajā ziņu aģentūrā LETA Sporta un Ārzemju ziņu nodaļā.[1] Sekoja moderatora darbs jaunizveidotajā TV24 ziņu kanālā un pārcelšanās uz TV3, kur Zahārovs bija sporta ziņu redaktors un moderators. Pēc sporta ziņu bloka slēgšanas TV3 Zahārovs neilgu brīdi darbojās TV3 ziņu dienestā kā korespondents, kā arī radio StarFm.

No nozīmīgākajiem sporta pasākumiem Zahārovs komentējis vairākas olimpiskās spēles, desmit pasaules čempionātus hokejā (no 2008. gada līdz 2017. gadam), Pasaules Kausu un Eiropas čempionātu futbolā. Kopš 2009. gada Zahārovs ir pastāvīgs komentētājs specializētajā sporta kanālā Viasat Sport Baltic (VSB),[2] kur komentē hokeja, futbola, biljarda, boksa un citas sacensības.

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]