Dalībnieka diskusija:Dpoikans

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Esi sveicināts(a) Vikipēdijā!


Iesākumā lūdzam iepazīties ar svarīgāko informāciju, kas jāzina, uzsākot darbu!

Pirms pirmā raksta izveides lūdzam izlasīt lapu Raksta izveidošana un apmeklēt rakstu vedni.


Sveiks(a), Dpoikans. Esi sveicināts(a) Vikipēdijā latviešu valodā.

Vikipēdija ir brīva enciklopēdija ar bezmaksas saturu, kuru var lasīt un rediģēt ikviens.


Diskusiju lapās lūgums parakstīties ar 4 tildēm (~~~~) vai rīku joslā nospiest pogu . Paldies.

-- 07:22, 11 aprīlī, 2011 (UTC)

Lūgums nedzēst uzlabošanas veidnes, pirms KATRA no minētajām nepilnībām nav novērsta. Veiksmi darbā! --Kikos 12:07, 11 aprīlī, 2011 (UTC)

Par to pašu. Ja Jums auKstākās izglītības iestādē nav skaidrs, ko mēs no Jums gribam, pajautājiet, bet nedzēsiet uzlabošanas veidnes. Paskatieties, kā jāpieraksta gadaskaitļi, saīsinājumi, kas ir enciklopēdiskais stils utt. --Kikos 16:51, 11 aprīlī, 2011 (UTC)

Vēlams arī ieskatīties šeit. --ScAvenger 17:46, 11 aprīlī, 2011 (UTC)
Starp citu, lielākā daļa teksta atrodama lapā www.malnava.lv, kam apakšā rakstīts Copyright © Malnavas koledža. Ceru, ka publikācija ir saskaņota ar autoru vai arī ir jūsu paša darbs? --ScAvenger 17:56, 11 aprīlī, 2011 (UTC)
Lietotājs Dpoikans ir Malnavas koledžas muzeja vadītājs Dainis Poikāns, informācijas ievietošana Vikipēdijā ir Malnavas koledžas sankcionēta, tā kā ar Copyright © laikam viss ir kārtībā. Fotogrāfiju autors (kuras tapušas 21.gs), arī esmu es(D.Poikāns). Tiesa gan ar Vikipēdiju saskāros tikai šodien (11.04.2011) tāpēc pieļauju ka ir ļoti daudz nepilnību, ceru uz atbalstu un palīdzību. :). Vai ir iespējams nosutīt ziņu administratoram, kādā veidā? Ceru ka šī ziņa sasniedza kādu administratoru. --Dpoikans
Administratori regulāri skatās pēdējās izmaiņas, tā ka var turpināt šeit pat. Varam uzskatīt, ka ar tekstu autortiesībām viss kārtībā, bet ar Vikikrātuvē saliktajām bildēm (izņemot svaigās fotogrāfijas) gan var visādi iziet. Logo, karogs un Sauleskalna portrets diez vai tur ilgi "izdzīvos", jo nav pilnīgi brīvi, jebkuriem mērķiem (tai skaitā komerciāliem) sabiedriski lietojami darbi. Jūs taču negribēsiet, ka koledžas logo kāda cita iestāde paņem un lieto kā savējo? Tos var ielādēt lokāli mūsu Vikipēdijā kā godprātīgi izmantojamus ar autortiesībām aizsargātus darbus. --ScAvenger 18:41, 11 aprīlī, 2011 (UTC)
Sakiet lūdzu kā tām bildēm kuras nāk no muzeja fondiem, karogam un logo, kā noformēt tās autortiesības, vai to autortiesību satusu kaut kādā veidā var labot? Kā var izdzēst aukšupielādētās bildes? --Dpoikans
95% fotogrāfiju kuras atrodas muzeja fotoarhīvā nav nosakāma autoriība (lielākoties amatierfotogrāfijas), tās visas ir Malnavas koledžas īpašums, kā būtu korekti noformēt autortiesības? Piemēram, šīs gleznas un fotogrāfijas [[1]] autors esmu es, raksta autori man elektroniski lūdza sniegt apliecinājumu ka es kā autors neiebilstu ka tā tiek izmantota Wikipedia. Kā rīkoties man ar savām muzeja fotogrāfijām? --Dpoikans
Logo un karogu agri vai vēlu izdzēsīs Vikikrātuves administratori, jo tie viennozīmīgi nav brīvi attēli; Sauleskalna portrets arī nav brīvs, jo tā autors diez vai ir miris pirms vairāk kā 70 gadiem (saskaņā ar LR Autortiesību likumu). Logo var ielādēt šeit ar licenci {{Logo}}; portretu, tā kā attēlotā persona ir mirusi, ar {{Copyr}} un attiecīgu paskaidrojumu un autora norādi, ja viņš ir zināms. Jūs esat tas pats vācu vikipēdijas lietotājs de:Benutzer:TLettland? Ja esat gleznas autors, tad varat likt, kādu brīvo licenci vēlaties, piemēram, {{CC-BY-SA-3.0}}, bet, cik sapratu, tā nav, autors ir kāds Thomas Grams. Ja esat to tikai pārfotografējis, tad brīva publikācija pieļaujama gadījumā, ja gleznotājs miris pirms vairāk kā 70 gadiem. Stipri vecām nezināma autora fotogrāfijām var likt licenci {{PD-nezināms}}, svaigām — labāk tomēr noskaidrot autoru un viņa domas par brīvu darba lietošanu. --ScAvenger 19:15, 11 aprīlī, 2011 (UTC)
Cik nopratu ka manu gleznu un fotogrāfiju Thomas Grams izmanto nelikumīgi (bet pagaidām tas mani neuztrauc). Es laikam atkārtošos: 1. man tās fotogrāfijas jāielādē ar jauniem licences parametriem? 2. Kā var izdzēst jau aukšupielādētas bildes? 3.Man nedaudz nav skaidri tie saīsinājumi (piemēram {{Logo}}) kurus jūs minējāt saistībā ar licencēm kā ar tiem rīkoties utml.? Vai var izmainīt licences parametrus, ja var tad kā?

Paldies par atsaucību un sapratni. --Dpoikans

Vienkārši jāieraksta attēla lapā {{Logo}} un tamlīdzīgi; nosaukums figūriekavās ir tā saucamās veidnes nosaukums, kura tiek tādā veidā izsaukta. Licences kā tādas principā nav paredzēts mainīt (protams, licences, kas ieliktas attēlu lapās, var mainīt pret citu, pareizāku licenci); saviem brīviem attēliem var lietot brīvo licenci {{CC-BY-SA-3.0 P}}, kā parametru norādot savu vārdu formā {{CC-BY-SA-3.0 P|Vārds Uzvārds}}. Vikikrātuves bildēm var ielikt šo veidni ar dzēšanas pamatojumu angliski — tad tās izdzēsīs turienes administratori. Šeit failus varēs ielādēt 4 dienas pēc reģistrēšanās. --ScAvenger 19:41, 11 aprīlī, 2011 (UTC)

Lūdzu ņemiet vērā, ka uzlabošanas veidnes nenoniecina jūsu darbu. Tās norāda lasītājam, ka šajā konkrētajā rakstā ir nepilnības, kas neatbilst vikipēdijas kritērijiem. Mierīgi izlabojiet un tad noņemiet veidni. Gadaskaitļus latviešu vikipēdijā raksta ar atstarpi. --Kikos 19:30, 11 aprīlī, 2011 (UTC)