Trents Reznors

Vikipēdijas lapa
Trents Reznors
Trents Reznors 2005. gadā
Galvenā informācija
Dzimis Maikls Trents Reznors
1965. gada 17. maijā (58 gadi)
Valsts karogs: Amerikas Savienotās Valstis Pensilvānija, ASV
Žanri Industriālais roks
Alternatīvais roks
Industriālais metāls
Tumšais ambients
Elektronika
Darbības gadi 1982-pašlaik
Izdevēji The Null Corporation, Nothing Records, Interscope, Universal
Darbība ar Option 30
The Innocent
Exotic Birds
Nine Inch Nails
Tapeworm
How To Destroy Angels

Maikls Trents Reznors (angļu: Michael Trent Reznor; dzimis 1965. gada 17. maijā) ir amerikāņu dziedātājs, komponists, multiinstrumentālists un mūzikas producents. Visvairāk zināms kā industriālā roka projekta Nine Inch Nails izveidotājs. Ir bijis Option 30, The Innocent, Exotic Birds, Tapeworm grupu dalībnieks, pašlaik darbojas grupā How To Destroy Angels. 2007. gadā Reznors beidza sadarbību ar ierakstu kompāniju Interscope Records un pašlaik ir neatkarīgs mūziķis, izdodot mūziku paša izveidotā izdevējkompānijā The Null Corporation.

Reznors ir sadarbojies ar vairākiem citiem mūziķiem, tai skaitā ir bijis producents Merilina Mensona un Sola Viljamsa mūzikas ierakstiem. Veidojis arī videospēļu un filmu skaņu celiņus. Par 2010. gadā kopā ar Atikusu Rosu komponēto The Social Network skaņu celiņu filmai "Sociālais tīkls" saņēmis Zelta globusa un Amerikas Kinoakadēmijas balvu. Abi kopā saņēmuši arī Emmy balvu par mūziku TV miniseriālam Watchmen (2019). 2021. gadā par mūziku animācijas filmai "Dvēsele" kopā ar Atikusu Rosu un Džonu Batistu saņēma Kinoakadēmijas balvu nominācijā "Labākā oriģinālmūzika", Zelta globusa balvu nominācijā "Labākais skaņu celiņš" un BAFTA kino balvu nominācijā "Labākā oriģinālmūzika".

Žurnāls Time 1997. gadā Reznoru atzina kā vienu no gada ietekmīgākajiem cilvēkiem, bet Spin Reznoru ir raksturojis "kā vissvarīgāko mākslinieku mūzikas industrijā".[1]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. "Time's 25 most influential Americans". Time 149 (16): 66. 1997-04-21. Atjaunināts: 2008-04-15.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]