Attēla diskusija:A.Verners.jpg

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Nupat pamanīju, kas apakšā rakstīts: "Šajā tīmekļa vietnē ievietotā vēsturisko laikrakstu informācija, kas satur jaunumus, dažādus faktus un notikumus, saskaņā ar Autortiesību likuma 6. panta 4. daļu netiek uzskatīta par aizsargātu ar autortiesībām. Tomēr, lai izvairītos no iespējamiem strīdiem, neskaidrībām, vai pārpratumiem par laikrakstos publicēto darbu raksturu, mēs, ievērojot likuma 37. panta 2. daļā noteiktās prasības, šajā vietnē publicējam tikai to kolekcijas daļu, kas tika izdota pirms 1938. gada 1. jūlija. Pilna izdevumu kolekcija pieejama visās Latvijas publiskajās bibliotēkās (Gaismas tīklā), kā arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas tīklā.

Latvijas Nacionālajai bibliotēkai pieder visas tiesības uz publicēto izdevumu elektroniskajām kopijām.

© Latvijas Nacionālā digitālā bibliotēka, 2008." Geimeris 22:14, 6 maijā, 2009 (UTC)

Pirmkārt, pie attēla neraksta "laikam šī veidne", nu un līdzīgi. Otrkārt, šis teksts attiecas uz pašiem laikrakstiem kā tādiem un tāpēc laikam tur nav jaunāku izdevumu. Par attēliem ir tā, ka autortiesības uz tiem pieder autoram un ja tas ir miris un ir pagājuši 70 gadi, tad var lietot brīvi. Fair use attiecas uz gadījumiem, kad persona ir mirusi(tātad to nevar nofotografēt), nu un nav nekādas īpašas alternatīvas, kā vēl viens faktors varbūt tas, ka attēls ir zemas kvalitātes un tātad nevar nodarīt lielus zaudējumus. Tas tā īsumā, bet labāk palasi, kas angļu valodā rakstīts par šo, lai nebūtu katram attēlam klāt jāraksta "laikam tā...". --Bebers 22:23, 6 maijā, 2009 (UTC)

Bet tur nav norādīts autors, vienīgais der fair use, tik nav zināms, kad viņš nomira, lielas problēmas ar šādiem cilvēkiem par kuriem trūkst informācijas. :/ Geimeris 22:27, 6 maijā, 2009 (UTC)

Nu liec fair use. Pieraksti klāt, ka šis cilvēks ir miris un brīvas alternatīvas šim attēlam nav, attēls ir zemas kvalitātes. --Bebers 22:33, 6 maijā, 2009 (UTC)
Paldies, tagad zināšu ko darīt ar šādām "antīkām" bildēm. Geimeris 22:35, 6 maijā, 2009 (UTC)
Mirušu cilvēku foto var likt kā fair use (ja vien nav dabūjams brīvs attēls), norādot attēla izcelsmi, tā ka te pēc mūsu noteikumiem viss ir kārtībā. Ja ir skaidri zināms, ka fotogrāfijas autors miris pirms vairāk kā 70 gadiem vai arī ir tāpat skaidrs, ka bilde ir pārāk veca, lai būtu savādāk, var likt {{NA-70}}. --ScAvenger 05:08, 7 maijā, 2009 (UTC)