Attēla diskusija:Zigrids Meierovics.jpg

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Kā fair use nevar likt? Lielākā daļa pirmskara premjeru foto jau ir bez licences. --Bebers 23:06, 13 maijā, 2009 (UTC)

Fair use var likt, tikai nepieciešama iespējami pilnīga informācija par foto - no kurienes ņemts un, ja var, kas ir autors. Ja ņem no citas vikipēdijas, pietiek uzrakstīt, ka izmantošanas pamatojums ir tur, ja no kādas grāmatas vai interneta lapas - īsi jāpamato izmantošana (brīvu attēlu nevar dabūt, jo cilvēks sen miris; attēls ir zemā izšķirtspējā un publicēšana nenodara zaudējumus tā autoram u.t.t.). Nevar vienkārši ielikt bildi un apakšā parakstīt {{fair use}}. Konkrēti šī ir ielādēta stipri sen, kad uz to tik stingri neskatījās. --ScAvenger 04:10, 14 maijā, 2009 (UTC)
Oficiālās pilitiķu bildes 100% brīvas (autortiesības piederēja preses izdevumiem, kuru pārstāvji iemūžināja oficiālos pasākumus, savukārt tiem mantisko tiesību pārņēmēju nav, bet 50 gadi kopš mantisko tiesību īpašnieka "nāves", tb likvidācijas sen pagājuši). Iespējams, Xil satrauc t.s. nemantisko autortiesību pārkāpums, tb trūkst norādes, no kura preses izdevuma tas ir un kas ir fotogrāfijas autors, tb attēla izcelsmes neskaidrība. --anonīms 04:13, 14 maijā, 2009 (UTC)
Tieši tā - vismaz kaut kādai informācijai jābūt. --ScAvenger 04:31, 14 maijā, 2009 (UTC)
Xil satrauc, ka anonīms domā, ka visas vecas ildes ir brīvi izmanojamas zem pieņēmuma, ka tās ir preses bildes (kaut kā tā laika izdevui eizskatās īpaši plaši ilustrēti). Te ir šī pati bilde pagriezta otrā virzienā - [1] un ir atsauce uz Klio, kas ir Viļa Rīdzenieka fotostudija, viņš savukārt miris 1962. gadā ~~Xil (saruna) 23:50, 4 septembrī, 2010 (UTC)

Autortiesības[labot pirmkodu]

Ja izdotos šim gūt apstiprinājumu, tad šo attēlu varētu lietot, jo ir pagājuši 50 gadi kopš autora (V. Rīdzenieka) nāves. --SpeedKing (diskusija) 20:15, 24 aprīlī, 2015 (EEST)

Par to jau daudz šķēpi lauzti. Loģikas tur maz, bet Autortiesību likumā teikts — 70 gadi pēc autora nāves un āmen... --ScAvenger (diskusija) 20:32, 24 aprīlī, 2015 (EEST)