Dalībnieces diskusija:Xamka

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Lūdzu izskaidrojiet savas aktivitātes iemeslus, pretējā gadījumā tiksiet bloķēts. Šeit un tūlīt. Paldies. --Kikos 09:01, 10 februārī, 2009 (UTC)

Vajadzētu precizēt Attēls:Erpsistmod.jpg un Attēls:Erpsistmod2.jpg autortiesību statusu - vai tiešām attēlu sākotnējais autors nodevis tos publiskai lietošanai? --ScAvenger 13:46, 28 februārī, 2009 (UTC)

Man nedaudz nav skaidrs, kā to varētu precizēt. Esmu nozīmējusi attēlu no grāmatas: Jānis Grabis, "Vadības informācijas sistēmas un tīkli: Uzņēmumu lietojumprogrammatūra", Rīgas tehniskā universitāte, Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultāte, Informācijas tehnoloģijas institūts, 2008.g., 32.lpp. Dotajā grāmatā ir atsauce, ka attēls ir ņemt no grāmatas, ko esmu minējusi attēla komentārā (4. E.M. Shehab, M.W. Sharp, L. Supramaniam un T.A. Spedding - Enterpirse Resource plannig An integrative overview, Buiness Process Management Journal 10,4 – 2004.g. – 360. – 370. lpp.)

Varbūt Jūs varētu palīdzēt precizēt man, kā lai norāda to, vai attēls ir nodots publiskai lietošanai? Xamka

Doma bija tāda, ka, visticamāk, šie attēli NAV nodoti publiskai lietošanai un līdz ar to tos nevar izmantot Vikipēdijā. Ir jāattēlo šī informācija pašrocīgi kādā citā veidā (ar atsauci uz pirmavotu). Ja attēls nav precīzi pārzīmēts vai ieskenēts, tad to var uzskatīt par paša darbu un likt autortiesību veidni {{self}} (ir gan visai grūti novilkt robežu, kur beidzas paša darbs un sākas kopēšana). Nevajag katrreiz ielādēt attēlu no jauna, lai mainītu tā aprakstu - jālieto "izmainīt šo lapu", tāpat kā parastam Vikipēdijas rakstam. --ScAvenger 10:50, 1 martā, 2009 (UTC)
Bet tad, ja es to vienkārši pārzīmēju pašrocīgi (tikai mainu krāsas un nedaudz izmainu attēla objektu izvietojumu un norādu atsauci, no kuras grāmatas tas ir, vai es drīkstu likt {{Copyr}} ? Jeb tas jau ir {{Self}} jāliek? Xamka
{{Copyr}} šajā gadījumā vispār nedrīkst izmantot, jo ir iespēja pārveidot darbu par brīvu attēlu. Neredzot oriģinālu, grūti spriest par to, cik lielā mērā attēls ir izmainīts, taču varētu būt, ka tas lielā mērā uzskatāms par triviālu (tajā nav sevišķu māksliniecisku elementu, ja neskaita centrālo attēlu, kura vietā var ielikt citu piemērotu). Tad var likt {{Self}}. Jebkurā gadījumā mēs šeit ievērojam principu, ka Vikipēdijā pēc iespējas jācenšas nepārkāpt autortiesības. --ScAvenger 11:18, 1 martā, 2009 (UTC)
Starp citu, nav jāievieto vairāki vienādi attēli, lai mainītu to izmērus - pietiek ielādēt vienu lielu un vikitekstā samazināt pēc vajadzības, norādot pikseļu skaitu. Piemēram, [[Attēls:Bilde.jpg|thumb|250px|attēla apraksts]], kur 250px ir attēla izmērs pikseļos. --ScAvenger 11:22, 1 martā, 2009 (UTC)
Pateicos par palīdzībuXamka