Pēdējā deja (miniseriāls)

Vikipēdijas lapa

Pēdējā deja (angļu: The Last Dance) ir 2020. gada ASV dokumentālais sporta miniseriāls, ko kopīgi veidoja ESPN Films un Netflix. Tā režisors ir Džeisons Hehirs, seriāls ataino Maikla Džordana karjeru, īpašu uzmanību pievēršot viņa pēdējai sezonai Čikāgas "Bulls" komandā. Seriālā iekļauti ekskluzīvi kadri no filmēšanas grupas, kurai bija ilgstošas piekļuves tiesības komandai, kā arī intervijas ar daudzām NBA personībām, tostarp Džordanu, Skotiju Pipenu, Denisu Rodmenu, Stīvu Keru un Filu Džeksonu.

Seriāls tika demonstrēts ASV telekanālā ESPN no 2020. gada 19. aprīļa līdz 17. maijam, bet starptautiskā mērogā tā sērijas tika izlaistas Netflix nākamajā dienā pēc to demonstrēšanas ASV; sākot ar 23. maiju ESPN korporatīvā partnera kanālā ABC tika pārraidītas divas sērijas vienā dienā. ESPN2 pārraidīja alternatīvu seriāla versiju, kas paredzēta skatīšanai ģimenes lokā, izņemot lielāko daļu sērijās dzirdamo rupjību. Seriāls saņēma kritiķu atzinību un uzslavas par tā režiju un montāžu.[1] 72. Primetime Emmy balvu pasniegšanas ceremonijā tas ieguva Primetime Emmy balvu par izcilu dokumentālo vai informatīvu daudzsēriju filmu.

Seriāls kļuva pieejams pakalpojumā Netflix 2020. gada 19. jūlijā.

Anotācija[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Dokumentālais seriāls sniedz pārskatu par Maikla Džordana karjeru un Čikāgas "Bulls", izmantojot nekad iepriekš ēterā nerādītus kadrus no 1997.—1998. gada Bulls sezonas, kas bija viņa pēdējā sezona komandā.

Intervijas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Šis ir 90 dokumentālajā filmā intervēto personu saraksts, sakārtots pēc raidlaika.[2]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. «Everything you need to know about 'The Last Dance'». ESPN.com (angļu). 2020-05-19. Skatīts: 2021-11-25.
  2. «Who got the most air time in the Michael Jordan documentary?». HoopsHype. 2020. gada 19. maijs. Skatīts: 2020. gada 21. maijs.

Ārējās saites[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]