Oceanic Airlines

Vikipēdijas lapa

Oceanic Airlines un mazāk sastopams Oceanic Airways ir izdomātu aviolīniju nosaukumi, kurus lieto atsevišķās filmās, televīzijas programmās un komiksos.

Pazīstamākais Oceanic Airlines logo ir no ABC televīzijas seriāla Pazudušie. Zināmākais pielietojums šim zīmolam ir TV seriālā Pazudušie, kur Oceanic Airlines ir attēlots ar stilizētu logo, kurā redzams Austrālijas iezemiešu zīmējums, un tas atgādina amuletu, mērķa centru, salu vai burtu "O" (Oceanic). Seriāla stāsts sākas ar Oceanic avioreisa 815 katastrofu.

Aviolīnijas ar šādu nosaukumu figurē arī daudzos citos medijos jau kopš 1960. gadiem. Pirms seriāla Pazudušie, promenentākais Oceanic Airways pielietojums bija 1996. gada filmā Executive Decision. Filmas producenti uzfilmēja plašu materiālu ar divām īstām Boeing 747 lidmašīnām ar Oceanic Airways logo un livreju (bet logo nebija tāds pats, kā pēc tam tika attēlots vēlāk seriālā Pazudušie). Šis uzfilmētais materiāls atkārtoti tika pielietots vairākās filmās un televīzijas programmās, tādējādi Oceanic Airlines zīmols izplatījās citkārt nesaistītos izdomātos visumos.