Autoceļš P111

Vikipēdijas lapa
(Pāradresēts no P111)
Ventspils (Leči)—Grobiņa
Ventspils (Leči)—Grobiņa
Ventspils (Leči)—Grobiņa
Ventspils (Leči)—Grobiņa
Garums 95,5 km
    ārpus pilsētas 93,3 km
    pilsētā 2,2 km
Segums asfalts
Reģions Kurzeme
Maršruts
Krustojums Leči P108
Ceļa atzarojums Užava
Upe, kanāls Užava
Krustojums Jūrkalne P119
Apdzīvota vieta Jūrkalne
Upe, kanāls Muižupīte
Upe, kanāls Ēnava
Upe, kanāls Rīva
Ceļa atzarojums Pāvilosta
Upe, kanāls Saka
Ceļa atzarojums Vērgale
Apdzīvota vieta bez ātruma ierobežojuma Ploce
Krustojums Apdzīvotā vieta bez ātruma ierobežojuma Kapsēde P110
Krustojums Apdzīvota vieta Grobiņa A9

P111 autoceļš Ventspils (Leči)—Grobiņa ir reģionālais autoceļš, kas savieno autoceļu Ventspili (Lečus) pie autoceļa P108 ar Jūrkalni pie autoceļa P119 caur Pāvilostu ar Grobiņu pie autoceļa A9.[1]

Autoceļa garums ir 95,5 km un tas visā garumā klāts ar asfaltbetona segumu. Autoceļš šķērso šādas upes: Saka, Rīva, Užava. Ceļš šķērso Ventspils un Dienvidkurzemes novadus.

Autoceļa raksturojums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Administratīvie iedalījumi, kurus šķērso autoceļš[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Autoceļš P111 šķērso Ventspils novadu (Vārves pagastu, Užavas pagastu, Jūrkalnes pagastu) un Dienvidkurzemes novadu (Grobiņas pilsētu, Grobiņas pagastu, Sakas pagastu, Vērgales pagastu, Medzes pagastu).

Ceļa segums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Autoceļš ir asfaltēts visā ceļa garumā no 0. — 95. km un autoceļš sastāv gan no atjaunotiem ceļa posmiem, gan ceļa posmiem, kuros ir daudz plaisu un bedru, taču kopumā ceļa seguma stāvoklis ir labs, jo 0. — 11. km, 22. — 27. km, 82. — 86. km asfalts ir jauns un bez bedrēm, savukārt, 27. — 34. km, 36. — 43. km, izņemot tiltu pār Rīvu — 39. km, autoceļš ir nesen atjaunots, tāpēc ceļa segums arī ir labā stāvoklī. No 43. — 82. km un 86. — 95. km ceļa stāvoklis ir neapmierinošs, jo ir daudz plaisu un bedru, kā arī lāpījumu, šajos posmos ieteicamais ātrums ir 50 km/h. Bīstami līkumi šajā ceļā ir ļoti maz, proti, 4. — 5. km, 36 km un 56 km, jo ceļš šķērso Piejūras zemienes Ventavas līdzenumu un Piemares līdzenumu. Šī autoceļa galvenā īpatnība ir gari piejūras ciemati, kuri var ilgt vairākus kilometrus un tajos var būt vien atsevišķas mājas un dziļi meži, taču atsevišķos ciematos ir jāievēro ātruma ierobežojums 70 km/h, piemēram, Sārnate, Ošvalki u.t.t.

Satiksmes intensitāte[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Satiksmes intensitāte ir pietiekama, jo ceļš savieno divas ostas pilsētas, automašīnu intensitāte visā ceļā ir aptuveni vienlīdzīga, posmā 0. — 9. km no Ventspils (Lečiem) līdz Užavai, kur apmēram gadā vidēji diennaktī brauc 1154 automašīnas un 21% no visām automašīnām ir kravas transports (2016), posmā no Užavas līdz Jūrkalnei 9. — 34. km apmēram gadā vidēji diennaktī brauc 1458 automašīnas un 13% no visām automašīnām ir kravas transports (2016), posmā no Jūrkalnes līdz Pāvilostai 34. — 53. km apmēram gadā vidēji diennaktī brauc 1290 automašīnas un 18% no visām automašīnām ir kravas transports (2016), posmā no Pāvilostas līdz Kapsēdei 53. — 91. km apmēram gadā vidēji diennaktī brauc 1531 automašīnas un 21% no visām automašīnām ir kravas transports (2016), savukārt, posmā no Kapsēdes līdz Grobiņai 91. — 95. km apmēram gadā vidēji diennaktī brauc 1741 automašīna un 12% no visām automašīnām ir kravas transports (2016). Šim ceļam ir apbraucamais ceļš pa P108, P112 un A9, taču tas nav izdevīgs un ļoti garš, tāpēc šo ceļu neizmanto tikai vietējie iedzīvotāji, bet arī tūristi un citi cilvēki, lai nokļūtu līdz saviem galamērķiem, kā arī kravas transporta pārvadātāji, lai nogādātu kravas starp ostas pilsētām.

Apdzīvotas vietas autoceļa tuvumā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Autoceļa P111 tuvumā atrodas Leči, Užava (ātruma ierobežojums 70 km/h), Sārnate, Ošvalki, Jūrkalne (ātruma ierobežojums 50 km/h), Labrags, Ulmale, Strante, Pāvilosta, Saka, Vērgale, Ploce, Kapsēde un Grobiņa (ātruma ierobežojums 50 km/h).

Upes, kuras šķērso autoceļš[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Autoceļš šķērso vairākas upes: Užavu, Muižupīti, Ēnavu, Rīvu, Saku, Kārpu. Vislielākās no tām ir Užava, Rīva un Saka.

Stāvvietas un degvielas uzpildes stacijas autoceļā[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Degvielas uzpildes staciju daudzums ir niecīgs — viena, un tā atrodas Jūrkalnē.

Krustojošie autoceļi[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]