Attēla diskusija:Old Riga map.jpg

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Karte nav precīza. Vecpilsētas (Vecrīgas) apkaimes robeža iet pa Zigfrīda Annas Meirovisa bilvāri un Aspazijas bulvāri. "Vecpilsētas apkaimes robežas - Vanšu tilts, Krišjāņa Valdemāra iela, Basteja bulvāris (Zigfrīda Annas Meirovisa bulvāris), Aspazijas bulvāris, dzelzceļš, Dzelzceļa tilts, Daugava.". --Digital1 [uzrunāt] 14:08, 9 augustā, 2009 (UTC)

90. gadu sākumā arhitektūras studentiem mācīja, ka Vecrīga ir viss, kas ir iekšpus aizsardzības vaļņiem un aiszarggrāvja (mūsd. Pilsētas kanāls). Piemēram, Bastejkalns un Nacionālā opera tika pieskaitīti Vecrīgas anzamblim. Vai tagad noņemti nost ar kādu normatīvo aktu? --anonīms 14:17, 9 augustā, 2009 (UTC)
Jā, ir izveidots PIRMAIS oficiālais Rīgas iedalījums 59 apkaimēs ar striktām robežām. Ir pieejamas diskusijas šeit. Sīkāk var palasīt arī te.
P.S. Vai tu vari izveidot tādu pašu karti jebkurai Rīgas apkaimei??? --Digital1 [uzrunāt] 14:34, 9 augustā, 2009 (UTC)
Kā 1858. gadā pabeidza Rīgas vecpilsētas un piepilsētu zemju uzmērīšanu un sastādīja pilsētas teritorijas atsevišķo daļu plānus, tā vēsturnieki uz to raugās. Un pat nepamana, ka ierēdņi mēra pilsētu nevis kultūrvēsturiski, bet pēc tā, kurš sētnieks kuru ielas pusi slauka. Norādītajā diskusijā diemžēl nebija nekādu avotu, kā vien norāde par privātā rīcībā esošu plānojumu (tb nepietiekami autoritatīvi). Taču izrādās taisnība ir gan: Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas sadalījuma atbilstoši saglabāšanas režīmam robežu apraksts. (2. pielikums Ministru kabineta 2004. gada 8. marta noteikumiem Nr.127) izslēdz Kanālmalas apstādījumus un Pilsētas kanālu no Vecrīgas. Pārzīmēšu to karti, izņemot veco pilsētas aizsardzības vaļņu joslu un krastmalu.
Skatoties, kādai. Savulaik nācās sazīmēt gana daudz Rīgas daļu kartes tūrisma un sabiedriskā transporta vajadzībām, taču atsevišķi pilsētas fragmenti var būt ne visai skrupulozi (tramvaju maršrutu kartei jau iekšpagalmi nebija vajadzīgi. Plus vēl - šis tas jau pēdējos 10 gados mainījies. --anonīms 15:30, 9 augustā, 2009 (UTC)
Nomainīju. Ieliku arī krāsas, kā pieņemts pilsētu kartēs, lai vieglāk uztvert. --anonīms 16:31, 9 augustā, 2009 (UTC)
Ir tāda vietne, kur, saklikšķinot attiecīgās pogas, var tikt pie diezgan svaiga aerofoto. Un šeit ir kartes. Tas tā, priekšdienām, ja gribēsies kautko palabot. --Kikos 16:50, 9 augustā, 2009 (UTC)
Paldies. Pārāk neaizraušos (diemžēl visu reizē nevar, tb ir svarīgākas lietas), bet ap atsevišķiem Rīgas rajoniem un kultūrvēstures pieminekļiem paņemšos - nepiedodams tukšums šajā jomā. --anonīms 17:06, 9 augustā, 2009 (UTC)