Attēla diskusija:Vinters 1955.JPG

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Stingri ņemot, gleznas attēlu nevar izplatīt zem CC licences, ja nav autora attiecīgas atļaujas (šeit nav nozīmes, kura īpašumā ir oriģināls). --ScAvenger (diskusija) 21:10, 20 februārī, 2014 (EET)

Un kā ir ar skaņu ierakstu studiju un izdevniecību autortiesību turēšanu? --Jānis U. (diskusija) 22:03, 21 februārī, 2014 (EET)
Kāds te sakars ar skaņu ierakstiem? Var nopirkt savā īpašumā, teiksim, manuskriptu, bet tas automātiski nedod tiesības izdot attiecīgo grāmatu, ja nav bijusi autora atļauja (tas saucas ekskluzīvās tiesības). Kas attiecas uz reprodukciju, to var likt, maksimums, kā fair use. --ScAvenger (diskusija) 22:10, 21 februārī, 2014 (EET)
Autortiesību likuma 16. panta 3. daļā skaidri teikts: Autora tiesības nav saistītas ar īpašumtiesībām uz materiālo objektu, kurā darbs ir izteikts. Autora tiesības uz darbu, kas izteikts kādā materiālā objektā, šķiramas no šā objekta valdījuma. Materiālā objekta (arī darba pirmās fiksācijas eksemplāra) valdījuma pāreja pati par sevi nerada šā darba autora tiesību pāreju. --ScAvenger (diskusija) 22:35, 21 februārī, 2014 (EET)