Dalībnieka diskusija:Janis S

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Esi sveicināts(a) Vikipēdijā!


Sveiks(a) Janis S. Esi sveicināts(a) latviešu valodas Vikipēdijā.

Vikipēdija ir brīva enciklopēdija ar bezmaksas saturu, kuru var lasīt un rediģēt ikviens.


Diskusiju lapās lūgums parakstīties ar 4 tildēm (~~~~) vai rīku joslā nospiest pogu . Paldies.

--PapuassBot 07:03, 8 maijā, 2009 (UTC)

Lūdzu kārtīgi izvērtē, vai tevis aprakstītie mediķi atbilst vikipēdijas nozīmīguma kritērijiem. Šobrīd tas vairāk izskatās pēc reklāmas un ir kandidāti uz ātru dzēšanu. Tāpat vēlams tuvāk iepazīties ar rakstu noformēšanas pamācību. Veiksmi vikidarbā! --Kikos 07:40, 8 maijā, 2009 (UTC)

Katrs no šiem mediķiem Latvijā medicīnas nozarē ir redzamas un atpazīstamas personas. Informācija par šiem ārstiem noderīga medicīnas studentiem u.c. ar nozari saistītiem interesentiem. Materiālus plānots arī papildināt, lai informācija būtu plašāka un objektīvāka. Reklāma noteikti nav mans mērķis. Esmu jauns šīs enciklopēdijas lietotājs un apgūstu tās iespējas. Paldies!
Jebkurā gadījumā vairāk uzmanības ir jāpievērš rakstu noformēšanai. Šobrīd tie visi prasās pēc uzlabošanas. Lūdzu nesteidzies :) --Kikos 08:00, 8 maijā, 2009 (UTC)

Paldies, labošos :)

Pie rakstiem, lai uz tiem kāds neuzliktu ķetnu un nepieprasītu tos labot, vajag ievērot dažas lietas. Principā sākumam derētu, tomēr izlasīt Pamacību. Bet bez tam, pirmkārt, rakstu iesākot nevajag likt = = Artrīts = = kā virsrakstu. Virsraksts pats parādīsies. Vienkārši teksts jāsāk ar trekninātu tekstu, respektīvi ieliekot terminu iekš bold teksta ( iznāk artrīts). Otrkārt, vajag sameklēt terminu citās valodās. Piemēram, en:Meniscus (anatomy). Tad jāņem raksts par menisku, jāpaņem labošana un zem visa teksta, pašā apakšā, jāieliek, [ [ en:Meniscus (anatomy) ] ] (bez atstarpēm), tālāk saiti uz citām valodām saliks robots automātiski. Treškārt, tekstā vajadzētu salikt kategorijas. Piemēram, ar menisku jāliek ir [ [ Kategorija:Locītavas ] ] (bez atstarpēm). Tekstā kategorija jāliek starp teksta beigām un saiti uz citu valodu rakstiem. Nu un vajag salikt iekšējās saites, piemēram:

1. Meniski ir divi pusmēness formas skrimšļi starp apakšstilba un augšstilba kauliem ceļa locītavā. Meniska funkcija ir ceļa locītavā izlīdzināt ķermeņa svaru. Ja nebūtu meniska, tad ķermeņa svars uz kāju kauliem gultos nevienmērīgi un veidotu pārlieku liela spēka ietekmi uz noteiktām kaulu vietām. Tas veicinātu agrīnu ceļa locītavas artrīta veidošanos.

2. Meniski ir divi pusmēness formas skrimšļi starp apakšstilba un augšstilba kauliem ceļa locītavā. Meniska funkcija ir ceļa locītavā izlīdzināt ķermeņa svaru. Ja nebūtu meniska, tad ķermeņa svars uz kāju kauliem gultos nevienmērīgi un veidotu pārlieku liela spēka ietekmi uz noteiktām kaulu vietām. Tas veicinātu agrīnu ceļa locītavas artrīta veidošanos.

Šīs saites jāliek, lai lasītājs varētu atrast informāciju par lietām, kuras varētu viņam būt neskaidras lasot konkrēto tekstu. Iekšējo saiti vajag ielikt tikai vienreiz tekstā. Nevajag baidīties, ka kāda saite būs sarkana. Lai atrastu terminus jāizmanto meklētājs.

Viens piemērs no kura var paskatīties kādam jāizskatās rakstam būtu-> Ceļa locītava. Paņem labot rakstu un vari redzēt kā viņš izskatās ievadītā tekstā.

It kā jau nekā sarežģīta tajā visā nav, vajag tikai piešauties:)--Bebers 15:50, 19 maijā, 2009 (UTC)

Nu dzīvē tas izskatās apmēram šādi Artroskopija. --Bebers 15:50, 19 maijā, 2009 (UTC)

Paldies :) esmu jauniņais un mēģinu piešauties. tā sanācis, ka pēdējā laikā esmu saskāries ar pāris medicīniska rakstura problēmām.. domāju pasmelšos informāciju mūsu (LV) wikipedia, bet izrādās nekā nav.. tad nu cenšos sniegt savu necilo ieguldījumu, cerībā, ka manu informāciju papildinās zinošāki cilvēki. Ja esmu pareizi sapratis wiki būtību :)

rokasgrāmatu jau pārlasīju, taču iespējams kaut ko esmu pārpratis. katrā ziņā šobrīd veicu savu rakstu revīziju, lai viss būtu atbilstoši :)