Dalībnieka diskusija:Katrine

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Islāma vēsturiskā nozīme Eiropas kontekstā[labot pirmkodu]

Paldies par devumu! Es būtu ļoti pateicīgs, ja savu papildinājumus lapā Islāms Jūs pamatotu ar atsauci, citādi raksts vairs neatspoguļo faktus, bet kļūst par literāru darbu bez enciklopēdiskas nozīmes.--Juris Y. T. 16:08, 5 martā, 2008 (UTC)

Pievienojos, bet varbūt varētu vienkārši to tekstu labot. Piemēram,
  • Sakāvi pie Vīnes turki ļoti smagi pārdzīvoja. - vajadzētu precizēt, ko tas nozīmē.
  • Islāms ienāca Eiropā agrāk, nekā var likties, līdz ar.. - ko šeit nozīmē nekā var likties?
  • Spānija kļuva brīva no islāma. - nav īsti neitrāli (varētu nodomāt, ka katolisms ir ar kaut ko labāks par islāmu).

utt.

Vispār sadaļa Islāma vēsturiskā nozīme Eiropas kontekstā ir ieturēta tādā konfrontācijas garā. Un ja nav pieminēta islāma loma zinātnē, filozofijā, nopelni antīko autoru rakstu saglābšanā, nemaz nerunājot par sīkumiem kā Kordovas lomu rietumu Eiropas kultūrā, tad jāatzīst, ka sadaļa ir nepilnīga.

Protams, paldies par ieguldījumu. --Feens 17:04, 5 martā, 2008 (UTC)

Pilnībā piekrītu Feenam — vajadzētu papildināt vai labot šo nodaļu, citādi rakstam jāliek virsraksts — saturs apšaubāms...--Juris Y. T. 17:29, 5 martā, 2008 (UTC)
Nuss, ja pareizi saprotu, islāmisms ir tikai viens, pie tam tikai pagājušajā gadsimtā radies strāvojums islāmā, kam ar klasisko viduslaiku islāma kultūru nav nekāda sakara, tāpat kā ar kultūras mantojuma saglabāšanu. Pie tam ieteiktu par "Brāļiem musulmaņiem" (Ikhwān al- Muslimin) kā organizāciju veidot atsevišķu šķirkli. Bet jāatzīst, ka raksts jau kļuvis mazliet tendenciozs - nevis pasniedz tikai faktoloģisko materiālu, bet jau sāk vērtēt "labs/ļauns", kas jau ir publicistika, nevis enciklopēdiska informācija. --anonīms 10:13, 13 martā, 2008 (UTC)

Vajadzētu norādīt, no kurienes ņemti šie attēli - linku uz lapu vai īpaši atzīmēt, ka tie ir pašzīmēti vai tamlīdzīgi. --Papuass 09:54, 13 martā, 2008 (UTC)

Nevar likt GFDL tāpat vien - lapās, no kurām ņemti attēli, nekur nav teikts, ka attēli ir brīvi izmantojami. Šie attēli ir kandidāti uz dzēšanu, ja vien neizdosies pamatot, ka tie atbilst godprātīgas izmantošanas noteikumiem. --ScAvenger 10:13, 13 martā, 2008 (UTC)
Nevajag ielādēt vairākus vienādus attēlus - tas apgrūtina to statusa noteikšanu un lieki piesārņo augšupielādes reģistru. --ScAvenger 11:08, 15 martā, 2008 (UTC)
Ļoti lūdzu nopietnāk pieiet attēliem - no lapām, kur nav norādīts, ka attēli ir brīvi izmantojami, tos kopēt NEDRĪKST! Vispirms vajag rūpīgāk apskatīt citu vikipēdiju analoģiskus rakstus un Wikimedia Commons, kur attēlu autortiesības ir noskaidrotas. Piemēram, kāpēc bija jāņem Attēls:Hizballah.gif no lapas, kur skaidri un gaiši rakstīts: ©2002 Ben Cahoon? Ir taču daudz kvalitatīvāks brīvs Attēls:Flag of Hezbollah.svg! --ScAvenger 14:51, 16 martā, 2008 (UTC)