Dalībnieka diskusija:Kkeemmss

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Tā skatos ka neesi pievienojis par Datorspēļu vēsturi. ;)

Datorspēļu vēsture

1971. gadā video spēles kļuva zināmas kā komerciāls izklaides līdzeklis, kas kļuva par pamatu svarīgai izklaides industrijai 70/80 gadu mijā, Amerikā, Japānā un Eiropā. Pēc postoša spēļu industrijas sabrukuma 1983. gadā un tās atdzimšanas divus gadus vēlāk, video spēļu industrija piedzīvoja ilgstošu uzplaukumu, un divdesmit gadu laikā kļuva 10 bilionu dolāru industrija, kas konkurē ar kustīgo bilžu jeb filmu industriju, kā lielākā peļņu nesošā izklaides industrija pasaulē.

Te vēlāk būs dažas rindkopas par pinponga monētu iekārtām un vēl daži ar video spēļu izcelšanos saistīti fakti, bet tas vēl nav īsti gatavs publicēšanai,


Pirmā video spēle.

Pirmais zināmais dators uz kuras darbināja elektrisku spēli, bija iekārta, saukta par Cathode-Ray Tube Amusement Device jeb katodstaru lampas izklaides iekārta, ko 1948 gadā Savienotajās Valstīs patentēja Thomas T., Goldsmith Jr. Un Estle Ray Mann. Procesora ierīcei lietoja astoņas vacuum lampas. Spēle simulēja raķetes šāvienu un tuvošanos mērķim.

Vari pievienot. ;) Kristaps513 21:00, 14 novembrī, 2007 (UTC)

Angļu vikipēdijā tās sauc par Video games nevis computer games, kā pie mums?
Es domāju, ka tāpat - en:Personal computer game teikts, ka datorspēles ir videospēles, kuras spēlē uz datora, tātad pārējās ir videospēles --~~Xil...sist! 14:01, 18 novembrī, 2007 (UTC)

Personal Computer jeb PC games ir tikai viena daļa no visām spēlēm. Vai konsoļu spēles (NES/nintendo64/genesis utt.) pieskaitīt pie video vai pie dator spēlēm? un pie kā pieskaitīt arkade aparātus kuros jāsviež monētas?

Tās nespēlē uz datora, tātad pie videospēlēm --~~Xil...sist! 21:34, 18 novembrī, 2007 (UTC)