Dalībnieka diskusija:Lonehermit

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Paldies par plašo rakstu! Izlaboju tajā wiki linkus - Tev bija gadījies misēklis ar locījumiem ;) Wiki rakstu nosaukumi parasti ir šādā secībā:

[[Raksta nosaukums|Raksta nosaukums locījumā]]

P.S. Šeit vari izlasīt vairāk par formatēšanu un citām Wikipēdijas lietām. --Jūzeris | m? 19:17, 28 feb. 2005 (UTC)

Ok. Es jau sākumā to sapratu, bet uz sitiena nebija tik daudz laika. Tur gan vajadzēs vēl dažus labojumus un salikt arī bildes (vēl neesmu sapratis, kāpēc tās nepārkopējās no angļu versijas). Lonehermit 21:54, 28 feb. 2005 (UTC)

Attēli nepārkopējas. Vai nu ir rakstā jāmaina to adreses, vai arī (ieteicams) tos augšuplādēt latviešu valodas Wikipēdijā. Saglabājot tos no tulkotā raksta, labāk nevis saglabāt rakstā redzamos attēlus (kas parasti ir samazināti), bet gan klikšķināt uz tiem, atverot tos pilnā izmērā un tad saglabājot. --Jūzeris | m? 22:36, 28 feb. 2005 (UTC)

Šablonu izmantošana[labot pirmkodu]

Iesaku to garo uzskaitījumu (Hinduisms#Skatīt arī) noformēt kaut kā uzskatāmāk, piemēram, līdzīgi kā angļu valodas tekstā, šablonā Template:Hinduism. Ja būsi izveidojis, piemēram, Template:Hinduisms, tad pēc tam citos rakstos par hinduismu varēsi ievietot visu to pašu uzskaitījumu, ierakstot tikai {{Hinduisms}}. Tā kā es neesmu hinduisma pārzinātājs un redzu, ka Tev patīk par šo tēmu rakstīt, atstāšu to Tavā ziņā. ;) --Jūzeris | m? 19:29, 2 mar. 2005 (UTC)

Angliskajā versijā hinduisma mitoloģija ir ļoti sīki aprakstīta, bet to visu pārtulkot nav reāli, tāpēc vajadzīgs nedaudz vienkāršāks variants. Paši galvenie termini noteikti ir vajadzīgi. Pamēģināšu uztaisīt šablonu.
Es pat nešaubos, ka tas ir reāli - vienkārši jāpagaida (vai jāpiesaista) pietiekami daudz tulkotāju... --Jūzeris | m? 21:55, 2 mar. 2005 (UTC)

Paldies par lielisko rakstu.

Man ir citas dabas jautājums.

Vai hinduisma raksts nav par garu? Tur iznāktu kādi 10 parastie latviešu vikipēdijas raksti, kas, iespējams, būtu pārskatāmāk.Un vēl, kādreiz ir nācies painteresēties par apskatāmo objektu, man raksts liekas ekselents, bet nezinu, ko no tā sapratīs 8.klases skolnieks. ("Ja zinātnieks nevar izskaidrot trīsgadīgam bērnam, ar ko viņš nodarbojas, tad viņš ir šarlatāns" (C) Kurts Vonnegūts). Vedinu uz to, ka varbūt "fasādes" raksts varētu būt īsāks un primitīvāks, bet, ja cilvēkam ir/rodas dziļāka interese, viņš var sākt klikšķināt uz izvēlnes. Saprotu, ka angļu versijā ir tā kā pašreiz, bet tomēr ("Zapad nam ņe ukaz" (c) Ņikita Hruščevs). :) Bet tās nu manas tādas dziļi filozofiskas pārdomas. :) Var, protams, palikt kā ir. Pats negribu neko mainīt a)aiz cieņas pret Lonehermit, jo raksts patiešām labs, b)neesmu tik dziļi iekšā hinduismā, lai ar ūdeni neizlietu bērnu. --Feens 00:22, 3 mar. 2005 (UTC)

Vēlreiz paldies par lielisko rakstu.

No vienas puses es gribēju iesildīt roku tulkošanā, jo tie, kas kādreiz ir pamēģinājuši tulkot, saprot, ka tas nemaz nav tik vienkārši pat tiem, kuriem ir ļoti labas angļu valodas zināšanas. Tāpat mans uzskats ir ka šāds šķirklis ir vajadzīgs, jo hinduisms tomēr pasaulē ir samērā izplatīts. Te, kur es strādāju, (es pašreiz nedzīvoju Latvijā) darba biedri brīvi lieto tādus terminus kā "guru", "pandits", "avatārs", un lai tie tiek lietoti IT kontekstā, visiem ir skaidrs, kāda ir šo vārdu oriģinālā izcelsme. Nav jādzird muļķīgas diskusijas, kad kāds "gudrinieks" iedomājas tulkot "avatārs" kā "iemiesojums" utml.
Varbūt visu garu penteri tulkot patiešām nebija vērts, bet tagad dzēst laukā nav jēgas. Varbūt patiešām ar laiku sadalīt atsevišķos šķirkļos. Es taisos pievienot īsākus rakstus par citām kategorijām. Jau top raksts par jogu.
Starp citu, pārsteidza latviskā interfeisa tulkojuma augstā kvalitāte. Tas ir pietiekoši "dzīvs", bet nav arī "žargons", nedz arī "oficiāli" stīvs. Labs darbs. Tas bija galvenais pamudinājums atzinīgi novērtēt šo projektu un dot arī savu ieguldījumu. Lonehermit 01:34, 3 mar. 2005 (UTC)
Ar iepriekšējo nebiju domājis "dzēšanu" (pasarg' dievs), bet "saskaldīsanu" vairākos rakstos. --Feens 08:47, 3 mar. 2005 (UTC)
Paldies par atzinīgajiem vārdiem! Tie, savukārt, ir labs pamudinājums tulkotājiem turpināt iesākto.
Starp citu, vai arī Tu esi pret Wikipēdiju (pretstatā Vikipēdijai)? --Jūzeris | m? 15:48, 3 mar. 2005 (UTC)
Es domāju, ka no popularizēšanas viedokļa Vikipēdijai būtu daudz lielākas priekšrocības. Ja kāds gribētu ievietot rakstu kādā no lielākajām avīzēm, kā Dieva vai NRA, tad W neizies cauri to piekasīgajiem redaktoriem.
Jā, arī man liekas, ka tas raksts ir netipiski garš un arī man pietrūka pacietības tajā iedziļināties. Tomēr tā ir ļoti plaša tēma un pie vairākām apakštēmām jau ir potenciāla vieta, kur izvērsties vēl plašāk, proti, linki uz "galvenajiem rakstiem" (kā piemēram, Hinduisms#Hindutva). Domāju, ka sadalīšanu vajadzētu paturēt prātā kā tēmas tālākās attīstības variantu, tomēr to var darīt arī prātīgi un nesteidzoties. --Jūzeris | m? 15:48, 3 mar. 2005 (UTC)

Attēlu autortiesības[labot pirmkodu]

Rakstā hinduisms ir vairāki attēli, kuru izmantošana Vikipēdijā varētu nebūt legāla - vajadzētu aizstāt tos ar kādiem līdzīgiem attēliem no Commons vai citu valodu vikipēdijām. --ScAvenger 18:18, 22 jūlijā, 2008 (UTC)

Neskaidras izcelsmes attēli tika dzēsti. --ScAvenger 02:54, 26 decembrī, 2010 (UTC)