Dalībnieka diskusija:Paulasatori

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Sveiki, Vikipēdijā intensīvu saišu likšanu uz kādu konkrētu lapu ārējās saitēs parats uzskatīt par spamu, ārējās saitēs būtu jābūt tikai saitēm uz materiāliem, kas būtiski palīdzētu lasītājam labāk izprast raksta tēmu un kurus kaut kādu iemeslu dēļ nevar ielikt rakstā ~~Xil (saruna) 11:42, 20 augustā, 2008 (UTC)

Man izskatās, ka tiek liktas saites uz konkrēto autoru darbu (vai to fragmentu) tulkojumiem latviski. --Papuass 11:46, 20 augustā, 2008 (UTC)
Man arī, un kamēr tie ir stāstu fragmenti ir ok, bet satori,lv šodien te parādās tik aktīvi, ka nolēmu ieminēties, lai cilvēki aizdomājas ko liek un nesāk likt kaut ko mazāk vēlamu ~~Xil (saruna) 11:55, 20 augustā, 2008 (UTC)
Kas attiecas uz Satori, esmu par šo saišu atstāšanu, jo tas ir resurs, kurš bieži gandrīz vienīgais raksta par daudzām lietām, par kurām vērts zināt vai domāt. Cita resursa bieži internetā latviski nemaz nav. --Feens 18:55, 20 augustā, 2008 (UTC)
Un cik noprotams tur ir arī recenzijas, blogi un citi brīnumi, kurus te varbūt nevajag, jo tās ir viena cilvēka domas, kas kopainai varbūt nav būtiskas - ja lietotājs to vien dara kā liek saites (kas tomēr ir spams), tad labāk brīdināt, lai piedomā ko liek. Nav manīts, ka kāds būtu ņēmis tās saites ārā. Miers. ~~Xil (saruna) 19:47, 20 augustā, 2008 (UTC)
Ir dažkārt pagrūti novilkt robežu, kur beidzas derīgas informācijas pievienošana un sākas spams; te jau vēl nekā traka nav (materiāli ir vērtīgi un par tēmu), bet brīdināt "profilaksei" tiešām bija lietderīgi. Tā bija arī gadījumā ar saitēm uz citariga.lv Rīgas rajonu rakstos - kad saišu licējs pārāk aizrāvās, ar brīdinājumu pietika. --ScAvenger 20:00, 20 augustā, 2008 (UTC)
Nav runa par jūsu portāla rakstu kvalitāti un vērtību, bet par to ko saites uz jūsu lapu dod mūsu lasītājiem. Jūsu lapas formāts atšķiras no Vikipēdijas - jūs orientējaties uz vienu jomu un pētāt to padziļināti, bet mums galvenais ir izklāstīt cilvēkam faktus. Recenzijas, pat, ja tās raksta profesionālis, tomēr ir kāda uzskats nevis fakti (protams, ja vairāku cilvēku uzskati par kādu autoru sakrīt to būtu vērts norādīt, bet tas drīzāk būtu jānorāda rakstā nevis ar linkiem). Tāpēc aicinu jūs liekot saites aizdomāties par to kā tas papildinās attiecīgo rakstu.
P.S.Tas, ka cilvēki domā, ka var brīvi likt šeit savu reklāmu un ņemt no mums materiālus pretī neko nedodot sāk kļūt kaitinoši (GNU license galu galā prasa iekļaut atsauces uz pirmavotu - kaut vai tā pati citariga.lv nevienā vietā savā lapā nenorāda, ka ņem bildes no commons) ~~Xil (saruna) 10:45, 21 augustā, 2008 (UTC)

Sveiki, šeit Satori. Pirmkārt, gribam nomierināt - ja pārskatām MŪSU liktos linkus (jo senāk to darījuši arī kādi nezināmi ļaudis), tad - nav neviena linka uz recenziju, ir TIKAI attiecīgo autoru (jo runa ir par literātiem) darbu tulkojumu fragmenti latviski un retumis - biogrāfijas, ja tās plašākas par Vikipēdijā pieejamo tobrīd; viss ar norādi uz tulkotāju un avotu, un izdevniecību - ja darbs nav tulkots mūsu portāla vajadzībām, bet saskaņojot pārpublicēts. Tāpēc lūdzu neuztraukties. Un vai attiecīgo, piem., Kafkas, darbu fragmenti (pieņemot, ka visiem Vikipēdijas lasītājiem, ko pēkšņi interesē attiecīgais autors, nav mājās VISS latviski izdotais un norādes, kur to meklēt), nav BŪTISKS papildinājums biogrāfiskām ziņām par autoru? Ja mēs vēlētos likt reklāmu,piemēram, tā paša Kafkas gadījumā, reklamētu mūsu izdoto grāmatu :) bet tas katra paša ziņā. Uztvērām šo kā tīru padalīšanos ar mūsu savāktajiem, rediģētajiem un uzraudzītajiem materiāliem (jo neiepostējam jau garus palagus pašas enciklopēdijas tekstos). Ja iebildumi - varam to nedarīt. Šķita, ka Vikipēdija ARĪ Latvijā grib cilvēkiem pasauli padarīt pieejamāku.. ;) Ar cieņu - Paulasatori 13:32, 21 augustā, 2008 (UTC)

Vismaz man līdz šim par šim darbībām iebildumu nebija, nezinu, kāpēc kādam varētu šķist, ka tur slēpjas spama iedīgļi. --Papuass 13:36, 21 augustā, 2008 (UTC)
NAV vajadzības GANDRĪZ katru OTRO vārdu RAKSTĪT ar LIELAJIEM burtiem. --Krishjaanis 13:38, 21 augustā, 2008 (UTC)
Viss kārtībā Paulasatori, man personīgi liekas, ka tie linki labi papildina rakstus. Veiksmi Jūsu lieliskajam portālam. --Feens 19:17, 21 augustā, 2008 (UTC)