Dalībnieka diskusija:Valdisj

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Esi sveicināts(a) Vikipēdijā!


Sveiks(a) Valdisj. Esi sveicināts(a) latviešu valodas Vikipēdijā.

Vikipēdija ir brīva enciklopēdija ar bezmaksas saturu, kuru var lasīt un rediģēt ikviens.


Diskusiju lapās lūgums parakstīties ar 4 tildēm (~~~~) vai rīku joslā nospiest pogu . Paldies.

--PapuassBot 22:07, 24 maijā, 2010 (UTC)

Enerģija[labot pirmkodu]

Vajadzētu papildināt rakstu Enerģiju veidu pārvērtības, jo raksts nevar sastāvēt vienīgi no attēla. Veiksmi darbā! --ScAvenger 18:56, 4 jūnijā, 2010 (UTC)


Visu enerģijas sadaļu vajadzētu pamainīt, jo no fizikas viedokļa enerģijas veidi nosacīti pēc iedalījuma ir 6 (varētu vēl atsevišķi runāt par kinētisko/potenciālo un elektrisko/magnētisko tāpat apakšiedalījumā gravitācijas enerģiju) Šobrīd pirmajā lapā pie enerģijas veidiem ir plūdmaiņu, vēja, ūdens u.c. enerģijas, kas pēc savas būtības ir mehāniskās enerģijas izpausmes. Biomasas enerģija atbilst ķīmiskajai, u.t.t.

Ja nav raksta par enerģijas pārvērtībām, attēls varētu atrasties pie sadaļas " enerģija". Bet ceru, ka būs brīdis, kad varēšu papildināt.

Es attēlu tur jau ieliku, lai neiet zudumā. Jāsaka, ka tās pārvērtības var būt arī daudzveidīgākas, piemēram, ķīmiskā enerģija var tieši pāriet gaismā (hemiluminiscence). --ScAvenger 06:27, 5 jūnijā, 2010 (UTC)

Attēls ir no mana diplomdarba un tur apskatīts saistībā ar elektrisko enerģiju. Tur nebija atpakaļbultas no elektriskās uz ķīmisko. Būtu jāapraksta ierīces vai procesi, ar kurām katru pārvērtību var realizēt. Plašas iespējas darboties :)