Dalībnieks:1vo6m1t5/Smilšu kaste

Vikipēdijas lapa
Māris Šmits
Latvijas Regbija leģenda
Example alt text
Dzimis: 1951 gada 14.aprīlī Miris: 2023 gada 31.martā
Personīgā informācija
Data defined alone
All three defined (header, label, data, all with same number)
Label and data defined (label) Label and data defined (data)

Precējies 1981 gada 14.aprīlī, Sieva: Marika

Bērni Ivo, Santa, Daniels Mazbērni: Kristaps, Henrijs, Emīlija

Mātes vārds: Ingrīda

Tēva vārds: Leons

Brāļi: Ivars, Uldis

Izglītība: 6.vidusskola, Fizkultūras Insitūts Dienests:

PSRS Armijas Raķešu divīzija, Ukrainā Ticība

Kristīts Luterāņu baznīcā

Māris Šmits tiek uzskatīts par vienu no regbija pamatlicējiem Latvijā, viņa vadībā un pateicoties viņa lielajam ieguldījumam, Latvijas izlase Regbijā 7 pirmo reizi iekļuva Pasaules Čempionātā regbijā 7 Skotijā, Edinburgā, tālajā 1993 gadā, pārsteidzot visu pasauli.Zīmīgi arī tas, ka šī Latvijas Regbija izlase bija pirmā, kas piedalijās šāda mēroga sacensībās pēc Latvijas neatkarības atgūšanas.


Darba vietas, profesijas, amati - RAF Regbija-Futbola kluba direktors, Universitātes Sports Regbija kluba dibinātājs, Regbija kluba “Jūrmala” dibinātājs, Ilggadējs Latvijas Regbija funkcionārs.

Darba gājums: Regbija Klubu un Latvijas Regbija izlašu vadītājs, 1987 gadā, atjaunoja RAF meistarkomandu, kura 1991 gadā, viņa vadībā iekļuva PSRS Augstākajā līgā.

Daudz rūpējās par regbija popularizēšanu Latvijā, vadīja Latvijas Regbija Federāciju, Izveidoja regbija muzeju, kā arī tiek pabeigta grāmata par Latvijas Regbija vēsturi, kas tika iesākta viņa vadībā.

Lielu uzmanību pievērsa Latvijas regbija jaunatnes attīstībai, kā arī rūpējās par Latvijas regbija veterāniem, organizējot ikgadējus veterānu piemiņas pasākumus. Māris bija ļoti komunikabls un draudzīgs cilvēks ar dzīves moto - Nekad nepadoties


informācija tiks papildināta...