Dalībnieks:AndisStrautins/Smilšu kaste

Vikipēdijas lapa

Tīkla drošība[1] un drošības tipi


Kas ir tīkla drošība?

Tīkla drošība ir jebkura darbība, kas paredzēta, lai aizsargātu jūsu tīklu un datu izmantojamību un integritāti. Tā ietver gan aparatūras, gan programmatūras tehnoloģijas. Tā mērķis ir dažādu draudu neitralizēšana, kuri var nonākt un izplatīties tīklā.

Kā tīkla drošība strādā?

Tīkla drošība apvieno vairākus aizsargslāņus. Katrs tīkla drošības slānis īsteno savu politiku un kontroli. Autorizēti lietotāji piekļūst tīkla resursiem, taču ļaunprātīgiem dalībniekiem tiek bloķēta iespēja veikt ļaunprātīgas darbības.

Kādu labumu es iegūstu no tīkla drošības?

Digitālās tehnoloģijas ir pārveidojušas mūsu pasauli. Katrai organizācija, kura vēlas sniegt pakalpojumus, klientiem un darbiniekiem, ir jānodrošina drošu tīklu. Tīkla drošība palīdz arī aizsargāt patentētu informāciju no uzbrukuma. Galu galā tas aizsargā jūsu reputāciju.

Tīklu drošības tipi:

1.NAC[2] - Tīkla piekļuves vadības protokols tiek uzskatīts par galveno aizsardzības līdzekli, lai nepieļautu nesankcionētu iekārtu pieslēgšanu organizācijas datortīklam.

2.Lietojumprogrammu drošība[3] - Nodrošina, ka lietujumprogrammas ar trūkumiem netiks ļaunprātīgi uzlaustas.

3.Antivīruss un Antimailware[4] - Antivīruss un Antimailware ļauj viegli noteikt mailware programmas un vīrusu draudus, jo tie nepārtraukti skenēs tīklu, meklējot mailware programmas, kas tiek slēptas.

4.E-pasta drošība[5] - Ļoti svarīgi ir nodrošināt drošu e-pastu. Hakeri var uzlaust, to un lietot informāciju savām vajadzībām.

5.Bezvadu drošība[6] - Bezvadu tīkli nav ļoti droši, un tos var viegli uzlauzt hakeri.Tāpēc ir ļoti svarīgi, ka bezvadu drošība ir maksimāli laba.


  1. «Tīkla drošība».
  2. «Network Access Control». Wikipedia (angļu). 2019. gada 2. aprīlī.
  3. «Application security». Wikipedia (angļu). 2019. gada 27. aprīlī.
  4. «Antivirus software». Wikipedia (angļu). 2019. gada 11. maijā.
  5. «Email». Wikipedia (angļu). 2019. gada 16. maijā.
  6. «Wireless security». Wikipedia (angļu). 2019. gada 8. maijā.