Dalībnieks:Girtsmarkusss/Limbažu vidusskola

Vikipēdijas lapa

Mazliet par Limbažu vidusskolu[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Limbažu vidusskola ( iepriekš zināma kā Limbažu 3. vidusskola ) ir akreditēta vispārējās vidējās izglītības iestāde, kurā bērni, nemainot vidi, var mācīties no 1.-12. klasei.

Skolas vēsture[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

1989. gadā uzsāk Limbažu 3. vidusskolas celtniecību un jau 1991. gada 15. augustā rajona izpildkomiteja pieņem lēmumu par 3. vidusskolas atvēršanu. 1991. gada 1. septembrī darbu uzsāk Limbažu 3. vidusskolas skolēnu un skolotāju kolektīvs Limbažu 1. vidusskolas ēkā 2. maiņā, taču 25. novembrī skolas kolektīvs pārceļas uz jauno skolas ēku un šajā pašā gadā iesaistās Junior Achievement Latvia praktiskās uzņēmējdarbības izglītības programmā. Vien 1999. gada 1. septembrī svinīgi tiek atklāts sporta komplekss, kur, kā zināms, vēl šajās dienās norisinās daž ne dažādākie sporta pasākumi. Vēlāk, 2011. gada 1. septembrī, skolai tiek pievienota Limbažu 2. vidusskola un Limbažu Jauniešu un pieaugušo vakara (maiņu) vidusskola kā struktūrvienība. 2016. gadā skolu akreditē uz 6 gadiem, līdz 2022.g. Ievērojami: 2013./2014.m.g. – AS LVM izglītības programmas “Izzini mežu!” Mammadaba vēstniecības skola Rietumvidzemē. 2014. gads – piešķirts Latvijas Ekoskolu statuss. 2015.g.,2016.g. - Starptautiskās vides izglītības fonda (Foundation For Enviromental Education - FEE) programmas Learning About Forests (“Izzini mežu”) starptautiskās vides izglītības programmas diploms. 2015.g., 2016.g, 2017.g.- piešķirts starptautiskais Ekoskolas sertifikāts un Zaļais karogs.

Skolas direktori: Agris Zakulis no skolas dibināšanas līdz 2014.gadam. Ziedonis Rubezis no 2014.gada aprīļa.

 Skolas karogs[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

2001. gada novembrī, par godu skolas 10 gadu jubilejai, karoga metu veido Limbažu Kultūras nama Tautas lietišķās mākslas studijas ‘’Dzilna’’ ilggadīga vadītāja, tautas daiļamata meistare Rasma Kokina. Tā paša gada novembrī skolas karogu iesvēta, mācītājs, Valters Korāls.

Karoga pamatkrāsas- zaļš, balts un sarkans, bet zīmējumi rozā, sarkani un dzeltenīgi. Karoga vienā pusē uzraksts ‘’Limbažu 3. Vidusskola’’ un ābeļziedi, kas simbolizē ābeļdārzu, jo skola celta ābeļdārza vietā. Otrā karoga pusē redzams vēl viens skolas simbols- saulīte. Uz baltās karoga puses redzama filozofa Konstantīna Raudives atziņa- ‘’Brīvs ir tas, kas sevī gaismu nes’’, šī paša filozofa atziņas izmantotas skolas karognesēju zvērestā: ’’Tas, ko es no tevis prasu, nav nekas neiespējams: Tev patstāvīgi jādomā, patstāvīgi jāgrib un jālemj!

Sevī augt un veidoties, pastāvēt un izturēt. Solām Limbažu 3. vidusskolas vārdu godā turēt  un ar saviem darbiem to pierādīt!’’

·         ******

Saulīte bijusi populārs simbols atmodas laikā, kas kļuva arī par skolas simbolu 1991.gadā, kad tika izveidots pirmais skolas žetons. Saulīte simbolizē gaismu, gudrību, izaugsmi.

Skolas tradīcijas[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

-Zinību diena (12. klašu skolēni organizē Rotaļu stundu 1. klasēm)

-Adaptācijas dienas skolā

-Rudens kompozīciju (ziedu paklāju) izstāde skolas pagalmā

-Dzejas dienas

-Tikšanās ar Latvijā pazīstamiem dzejniekiem

-Skolotāju diena

-Sarīkojums „Nāc mūsu pulkā, pirmklasniek!”

-Mārtiņdienas Zaļais tirgus

-10. klašu uzņemšana vidusskolā

-Valsts svētku koncerts, skolas izgaismošana

-Skolas dzimšanas dienai veltītie pasākumi

-Ziemassvētku eglītes iedegšana pie skolas

-Ziemassvētku sarīkojumi

-Barikāžu atceres pasākums

-Jauno autoru vakars

-Žetonu vakars (marta pirmajā piektdienā)

-Ekoskolu tēmām veltīta projektu nedēļa

-Deportēto iedzīvotāju piemiņas diena

-Valentīndienas sarīkojumi „No sirds uz sirdi”

-Absolventu basketbola turnīrs (Dubova kauss)

-Konkurss "Skolas Mazais cilvēks" (2.-4.klasēm)

-Vecāku nedēļas radošie vakari

-Ģimenes sporta diena

-Meža (Eko) olimpiāde

-Mātes diena

-Eiropas diena

-Pasākums „Skola lepojas ar Tevi!”

-Skolas zvana svētki

-Izlaidumi