Diskusija:Elektronu bilance

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Nu raksts ir uzrakstīts, bet kas tur ir teikts es kā vienmēr nesaprotu (vismaz tādā versijā kā es nupat viņu uzrakstīju), viss ir fragmenti no oranžās ķīmijas rokasgrāmatas, bet šitā nodaļa viņiem, acīmredzot, nav padevusies pārāk labi... Wordsthink 06:28, 18 martā, 2008 (UTC)

Šito jau labāk varēja rakstīt kā daļu no raksta par redoksreakcijām (oksidēšanaš reducēšanaās reakcijām)(šis raksts, liekas, vēl nav uzrakstīts). Šajā rakstā ir aprakstīts, kā aprēķināt koeficientus redoksreakcijām. (Atšķirībā no parastajām reakcijām, kur ir svarīgi lai abās pusēs būtu vienāds daudzums vienu un to pašu atomu, šei vēl papildus vajag oksidētāja pievienoto elektronu skaits būtu vienād ar reducētāja atdoto elektronu skaitu). -Yyy 07:14, 18 martā, 2008 (UTC)
Tas nekas, lai jau ir - redoksreakcijas kā tādas var aprakstīt arī atsevišķi. --ScAvenger 07:52, 18 martā, 2008 (UTC)
Tagad pievienoju skolotājas metodes verbatim kopiju (savu kladi gan es referencēs droši vien nevaru likt), "soli pa solim" nodaļa izskatās pilnīgi saprotama. No vienas puses šitas droši vien iederētos labāk iekš b:, bet tā kā neviens par ko es zinātu netaisās rakstīt e-grāmatu par redox tuvākajā laikā, tad es domāju, ka būs vietā zem ļoti specifiskā "Elektronu bilnce" virsraksta. Un kāds, kas prot TeX labāk par šo lietotāju ir laipni lūgts uztaisīt , u.c. bez tās figūriekavas, jo tur ir vienkārši pa virsu, bez figūriekavas. Wordsthink 13:55, 25 martā, 2008 (UTC)
Ciparu pa virsu bez figūriekavas iegūst ar konstrukciju /stackrel{augšējais cipars}{apakšējais simbols}, bet man nekādi neizdevās panākt, lai augšējais un apakšējais simboli būtu dažādās krāsās (var panākt, lai abi būtu sarkani, bet, ja apakšu grib iekrāsot melnu, rādās Parsing Error). Vakarā apskatīšu rūpīgāk. --ScAvenger 14:49, 25 martā, 2008 (UTC)
Rodas iespaids, ka dažādas krāsas nav paredzētas - augša un apakša nokrāsojas vienādi tādā krāsā, kāda norādīta pie augšējā simbola. Mēģinot nokrāsot apakšējo simbolu, izmet kļūdas paziņojumu. Varbūt kāds TeX pārzinātājs var kaut ko ieteikt? --ScAvenger 19:34, 25 martā, 2008 (UTC)