Diskusija:Lasenbekas muiža

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Šeit ir zināms bardaka elements. Cik tad muižu Lašos bija? Lasenbekas muiža, Lašu muiža, Lašu mācītājmuiža (ar Veco Stenderu; LPE) un vēl Liellašu muiža? Vai nu ne visas tās bija tagadējos Lašos, vai arī putra ar nosaukumiem. --Kikos 07:10, 6 decembrī, 2011 (UTC)

Tā Lasenbekas muiža, kas Panoramio, atrodas pavisam citā vietā (Tabores pagastā aiz Daugavpils). --Kikos 12:30, 8 decembrī, 2011 (UTC)
Sākumā ir bijusi Lašu muiža tagadējā Eglaines pagastā, kas pēc Liellašu muižas (Groß-Lassen) atdalīšanas sākta dēvēt par Veclašu muiža (Alt-Lassen). Lasenbekas muiža (Lassenbeck - Lašupes leja) radusies pēc atdalīšanas no Liellašu muižas. Panoramio tā sajaukta ar Lasenbergu, kas patiesi atrodas Tabores pagastā.--Pirags 14:26, 8 decembrī, 2011 (UTC)
Vai ir zināmas to atrašanās vietas? Vajadzētu uzlikt koordinātas, lai varētu atšķirt - kas ir kas. Var izmantot šīs aplikācijas iespējas. --Kikos 14:55, 8 decembrī, 2011 (UTC)
Nesapratu, kas ir sajaukts panoramio, bet 8.decembrī te ir ieviests papildus bardaka elements. Lasenbekas muiža bildē manuprāt ir redzama Lasenberga muiža Tabores pagastā pie Lasiņu / Lasenbekas / Lasenbergas pilskalna. Savukārt Lašu / Veclašu / Tīzenhauzenes pils bija uz Lašu pilskalna Eglaines pagastā. Par Lasenbekas muižu Eglaines pagastā gan neko nezinu. —Šo komentāru pievienoja 213.175.114.13 (diskusijadevums).
Papētīju vecas kartes. Eglaines pagastā nekā interesanta neatradu. Toties Tabores pagastā ir arī citi šajā diskusijā pieminēti nosaukumi. Tagadējais Lasenbergas ciems cara 3verstniecē saukts Lassenberg, 1911.g. kartē - Laschupe, 1924.g. - Lašu mž., 1932.g. - Lasenbeka. Savukārt 4 km tālāk - tur, kur tagad ir Tabores ciema rietumgals, 3verstniecē ir Lassen, 1924.g. kartē - Lasenbergas mž. un 1932.g. kartē Liellaši, bet tagad tur netālu ir Liellašu kapi. Tātad putra vēl lielāka. Mans viedoklis par šo putriņu: 1) 24. gadā nosaukumi sajukuši vietām. 2) Lasenbekas un Liellašu muižas ir tikai Tabores (bij. Skrudalienas) pagastā. 3) Rakstā nepareizs tikai pirmais teikums, ieskaitot pagastu. 4) No Lašu/Veclašu muižas atdalījās nevis Lasenbekas muiža, bet Jaunlašu pusmuiža (starp Pašulieni un Pilskalni; 3verstniecē - Fol. Nej-Lac). Bez tam šajā un panoramio bildē redzamās pils citas fotogrāfijas redzamas gan Tabores pagasta ter. plānojumā, gan citur panoramio un visai droši attiecas uz tagadējo Lasenbergas ciemu. —Šo komentāru pievienoja 213.175.114.13 (diskusijadevums).