Diskusija:Ledenes

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

--Valterskristapsons (diskusija) 22:21, 6 novembrī, 2014 (EET)labvakar? sākam diskusiju par raksta ledenes dzēšanu. raksts ledenes būtu jādzēš, jo tas ir ļoti īss, lai dzēstu. raksts ledenes būtu jādzēš pēc diskusijas pabeigšanas. es paziņošu, ka diskusija par raksta ledenes dzēšanu būs jābeidz. lūdzu, apspriežam raksta ledenes dzēšanu. diskusija būs jāsaglabā. apspriedei par raksta ledenes dzēšanu jāsākas jau tagat. diskusijā par raksta ledenes dzēšanu var piedalīties gan reģistrēti, gan nereģistrēti vikipēdijas lietotāji. paldies par sapratni?

Labāk sākam diskusiju par lietotāja Valterskristapsons beztermiņa bloķēšanu. Jēgas tāpat nekādas. Paldies par sapratni. --ScAvenger (diskusija) 22:38, 6 novembrī, 2014 (EET)

Cienījamo, Valter! Mēs augsti vērtējam Tavu vēlmi papildināt Vikipēdiju. Diemžēl Vikipēdijā svarīgi ir lietotāji, kas, pirmkārt, paši veidotu rakstus. Otrkārt, ir skaidrs, ka Tev vēl neesi gatavs dot sekmīgu devumu Vikipēdijā. Ja vēlies pavadīt brīvo laiku Interneta vidē, rakstot, ko un kur vien vēlies, iesaistīties svarīgās aktivitātēs, tad ir citi portāli, kuros vari darboties brīvāk. Vikipēdija tāda nav, tas nav portāls, kas pašlaik būtu piemērots Tev. Vikipēdijas pamatmērķis ir sniegt kvalitatīvu un precīzu informāciju sabiedrībai, tas ir ziņu resurss. Ziņu resurss kā TV. Diemžēl Tevi Tavā vecumā vēl nepieņemtu par TV žurnālistu arī. Turpini trenēties citos portālos un atnāc šeit pēc 5 gadiem, jo tad Tu mums būsi patiešām noderīgs. Un varbūt pēc 10 gadiem arī kļūsi par TV žurnālistu. --GreenZeb (diskusija) — 2014. gada 7. novembrī, plkst. 05.42 (EET)

Runājot par šo rakstu un šo diskusiju. ScAvenger atbildēja Tev tā ne vien pamatojoties uz Tavām iepriekšējām šaubīgajām aktivitātēm, bet arī šo. Dzēšamā raksta diskusiju izveido, lai izteiktu iebildumus pret raksta dzēšanu, tieši, kā veidnē rakstīts: "Ja iebilstat pret raksta dzēšanu, lūdzu, apspriediet to raksta diskusiju lapā." Līdz ar to Tu izveidoji šo diskusiju bezjēdzīgi. Tu pārrakstīji to, kas jau ir rakstīts veidnē un Vikipēdijas noteikumos. To visi jau zina, to nevajag rakstīt! --GreenZeb (diskusija) — 2014. gada 7. novembrī, plkst. 05.42 (EET)
Es mazāk par niekošanos diskusijās, vairāk par to, ka lietderīga pienesuma nav nekāda (pat vienīgais it kā sakarīgais labojums pārbaudot izrādījās nepareizs). --ScAvenger (diskusija) 07:26, 7 novembrī, 2014 (EET)

Karameles[labot pirmkodu]

vai karameles ir šis pats vai kas cits? un kāpēc vārds ledenes neatradās skaidrojošajā vārdnīcā? un kāpēc raksta nosaukums ir daudzskaitlī, ne vienskaitlī? --Biafra (diskusija) 22:00, 9 martā, 2015 (EET)

Tāpat kā šeit — daudzveidīgu objektu grupa. Karamele ir karsēta cukura masa, no kuras gatavo dažādus konditorejas izstrādājumus, tai skaitā arī ledeņu paveidu, ko tad arī sauc par karamelēm. --ScAvenger (diskusija) 22:09, 9 martā, 2015 (EET)
Kaut gan — papētot Zinātnes un tehnoloģijas vārdnīcu, atklājās, ka karamele ir konditorejas izstrādājums, ko gatavo no karameļu masas. Un ir arī leduskarameles — cietas karameles bez pildījuma... --ScAvenger (diskusija) 22:14, 9 martā, 2015 (EET)