Diskusija:RFS

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Komandas nosaukums[labot pirmkodu]

Kluba lapā ir nosaukums "FSK Daugava 90", Latvijas čempionātā tas spēlē ar nosaukumu "FK Daugava Rīga". Pirms tam ar šādu nosaukumu pastāvēja cita komanda. Kādi viedokļi par raksta nosaukumu? --Papuass 14:21, 21 aprīlī, 2009 (UTC)

Ar FSK Daugava 90 mazāk čakarēšanās ar papildus nozīmju atdalīšanām un nosaukumiem. --SpeedKing (runāt) 14:25, 21 aprīlī, 2009 (UTC)

Varbūt pareizāk ir likt FK Daugava Rīga ņemot vērā to, ka oficiāli klubu atpazīst tieši šādi ? Kluba lapā ir skaidri redzams, ko FSK Daugava uzskata par FSK Daugavu. Attiecīgi - FSK Daugava ir visu komandu apkopojums. Ieskaitot jaunatnes komandas. Neviens oficiāli, piemēram FK Skonto nesauc par Skonto. Klubu sistēmu nedrīkst saukt vienas futbola komandas vārdā un attiecīgi - otrādi. Nedrīkst vienu futbola komandu saukt Klubu sistēmas vārdā. Birch 15:43, 24 aprīlī, 2009 (UTC)

Ja pareizi sapratu, varētu formulēt šādi: "FK Daugava Rīga ir komanda, kas Latvijas Virslīgā pārstāv klubu FSK Daugava 90"? Minēšu, ka jums ir kāda saistība ar šo klubu. Vai klubs pats sevi uzskata par Daugavas pēcteci un pretendē uz tā vēsturi? --Papuass 23:05, 21 aprīlī, 2009 (UTC)

Neuzskatu, ka tas būtu pareizi, jo komanda vienīgajā oficiālajā pieteikumā tiek saukta par - FK Daugava Rīga.Un sakara man ar šo klubu nav nekāda - esmu vien šīs komandas topošais līdzjutējs. Un šķiet, ka klubs tomēr nepretendē uz pēctecību saistībā ar padomju laiku Daugavu. Vienīgais ko šajā sakarā varēju atrast ir - esports.lv raksts forumā, kura oriģināls it kā ir sastopams iekš delfi.lv . Bet tas jau nemaina lietas būtību - oficiāli klubam jāsacas FK Daugava Rīga ar īso nosaukumu - FK Daugava. Un "FK Daugava" ir patentēts nosaukums, kurš pieder, 1 no 5 oficiālajiem LFF licencētajiem aģentiem Latvijā, Andrejam Baharevam. Vai tad ir vēl, kāds cits drošticams avots, kā oficiālais pieteikums ? Birch 18:43, 24 aprīlī, 2009 (UTC)

OK, domāju tā. Raksts būtu jāsauc FK Daugava Rīga un būtu jāveido cits raksts FK Daugava Rīga (agrākais) (Dinamo Rīga analoģija), kurā varētu rakstīt par Starkova, Ulmaņa, Degļa u.t.t. Daugavu. FK Daugava jāpaliek kā nozīmju atdalīšanai, jo neviens no klubiem tomēr nav tik populārs, lai pretendētu uz pamatnozīmi. Šo rakstu izveides brīdī nosaucu šādi, jo ar šo nosaukumu komanda spēlēja pagājšsezon 1. līgā. Ja rodas diskusijas, parasti tiek uzgaidīts, vai neuzrodas kādi pārliecinoši argumenti ar citu viedokli. Ja neviens neiebildīs, uzsākšu sakārtošanu pēc kāda brīža. Birch, paldies par rakstiem, nav vismaz man vienam jāņemās ar Virslīgas tēmām :) --Papuass 18:33, 24 aprīlī, 2009 (UTC)

Domāju, ka tas izklausās visloģiskāk. Baigais juceklis savādāk sanāk. Un vispār baigie jau nu raksti man par Virslīgu - viena rindiņa pārsvarā :D Bet prieks, ka ir vēl kāds kuram Virslīga nav pie kājas. Birch 19:53, 24 aprīlī, 2009 (UTC)

Vēlreiz nosaukums[labot pirmkodu]

Vai nevajadzētu no "RFS" pārsaukt par "FK RFS"? Papuass (diskusija) 2022. gada 26. augusts, plkst. 15.13 (EEST)[atbildēt]

Var jau būt, ka viss ok, Virslīgas mājaslapas tabulā arī trīs pliki RFS burti. Papuass (diskusija) 2022. gada 2. decembris, plkst. 10.52 (EET)[atbildēt]