Diskusija:Soulmūzika

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Raksta nosaukums[labot pirmkodu]

Latviešu valodā raksta virsrakstā nav nepieciešams "(mūzikas žanrs)", jo, atšķirībā no angļu valodas, kur soul var nozīmēt arī "dvēseli" vai arī kļūdaini uzrakstītu Korejas galvaspilsētu Seulu, latviešu valodā "souls" nozīmē tikai "soulmūziku". Turklāt es iesaku rakstu pārdēvēt tieši par "soulmūziku", jo, piem., meklējot iekš Google informāciju par "soulu", pat sašaurinot meklēšanu līdz informācijai tikai .lv lapās un latviešu valodā[1], ir ļoti grūti atrast kaut ko prātīgu, nerakstot klāt citus atslēgvārdus (jo latviešu vārds "souls" vienlaikus ir angļu valodas vārda "soul" daudzskaitļa forma). Nezinu gan, kā būs tad, kad Google meklētājs būs noindeksējis šo Vikipēdijas rakstu, bet neesmu drošs, vai tad būs daudz labāk. Meklējot "soulmūziku", rezultāti ir daudz vieglāk uztverami, turklāt visi rezultāti ir latviski. :) Tāpēc uzskatu, ka no šiem diviem sinonīmiem (souls un soulmūzika) mums vajadzētu popularizēt tieši "soulmūziku", protams, rakstā pieminot, ka to sauc arī vienkārši par "soulu". --Jūzeris | m? 17:13, 21 jūlijs 2005 (UTC)

Šoreiz tiešām vajag atsauci? Manuprāt, diezgan plaši izplatīts nosaukums. --FRK (diskusija/devums) 05:53, 26 jūlijā, 2012 (UTC)

Atsauce nav problēma, bet pat vārdnīcas šķirklī ir minēti nēģeri — mēs gribam būt svētāki par pašu pāvestu :) --ScAvenger (diskusija) 07:28, 26 jūlijā, 2012 (UTC)