MediaWiki diskusija:Edittools

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Sveiks! Būtu baigi feini, ja varētu IPA simbolu rindā pielikt dažus simboliņus, kas man palīdzētu pie fonētikas rakstiem. Tie būtu:

divskaņu un afrikatu zīme ͡

dentāla līdzskaņa zīme ̪

--Kikos 15:12, 14 janvārī, 2008 (UTC)

Liekas, ka šie simboli ir modifikatori (nevis parasti burti), rediģējot šo lapu tie, liekas, pazūd, atradu un ieliku to simbolu unikoda references, bet šķiet tos no turienes nevar normālā veidā nokopēt (vismaz nevar uzklikšķināt kā citiem burtiem). Iespējams, viens no ariantiem būtu likt tekstā iekšā unikoda referenci (kautkas līdzīgs &#Xnnn;), nezinu gan vai tas darbosies kā paredzēts) -Yyy 19:18, 14 janvārī, 2008 (UTC)
Šis variants arī ir labs (pusloks+tiltiņš; abi pa vidu, zināmā situācijā var noderēt. Vajadzētu vēl vienu pašu pusloku un vienu pašu tiltiņu, bet tādu, kas novirzās pa kreisi (modifikatoru). Ja uziesi, kā to izdarīt, varēsim arī citus modifikatorus salikt ;-). Jā, un vēl - sākumā tie nazālie t̪ un d̪ ir ļoti noderīgi, vēl latviešu valodā (bieži vajadzēs) ir līdzīgi n, s, z un afrikatas ts, dz. Tev trāpījies kašķīgs pasūtītājs :-) --Kikos 20:42, 15 janvārī, 2008 (UTC)
Hm, vismaz man aiz "t" un "d" rādās kvadrātiņi ar jautājuma zīmi iekšā (kaut arī vikitekstā tie tiltiņi ir). Tas laikam atkarīgs no operētājsistēmas. --ScAvenger 21:54, 15 janvārī, 2008 (UTC)
Kaut kur tepat Vikipēdijā bija rakstīts, ka veidnes ar IPA izmantojot fontu Lucida Sans Unicode. Tam it kā jābūt visos Windaušos un MacOS. Par Linux nezinu. --Kikos 07:01, 16 janvārī, 2008 (UTC)
Tagad darba datorā viss rādās normāli (Win XP + SP2, fonts Lucida Sans Unicode ir). Mājās bija tas pats Win XP + SP2, bet reģionālie iestādījumi citi, fonts būs jāpārbauda. --ScAvenger 09:07, 16 janvārī, 2008 (UTC)
Vismaz to augšējo simbolu tagad ielikt var. Apakšējo simbolu arī var ielikt, bet es nezinu ar kādiem simboliem to var sakombinēt (ar lielāko daļu burttu nekombinējās)(iespējams tam tā bija jābūt). Tie simboli ir ļoti tuvu, tāpēc, iespējams, ka tie abi ieliekas vienlaicīgi. -Yyy 08:30, 16 janvārī, 2008 (UTC)
Apakšējais simbols kombinējas ar līdzskaņiem, tipa t, d, s, z, n, un tam jākārtojas zem burta. Šobrīd tas kārtojas pa vidu starp diviem burtiem. Puslokam ir jākārtojas pa vidu starp diviem burtiem. --Kikos 10:20, 16 janvārī, 2008 (UTC)
Tad sanāk, ka pašreizējais variants nedarbojas... lai arī izskatās, ka to vienu var dabūt jebkādā veidā: t̪ d̪ s̪ z̪̪ n̪̪ un s ̪s; to otru šādi? a͡ a ? (jeb tur vidū nav jābūt atstarpei, ja tā, tad a͡aa, tas izvietojas tikai virs viena burta). -Yyy 10:40, 16 janvārī, 2008 (UTC)
Patreizējais variants arī darbojas, tikai "čerez Aļpi" :-). Pusloku normālu (virs burtu pāra) var dabūt izdzēšot atstarpi un tiltiņu, kas visi 3 sasaistīti kopā. Tiltiņš iestājas vietā (itkā) pēc saglabāšanas (ne pirmskata) un otrreizējas atvēršanas, bet atstarpe jādzēš tā vai tā. Varbūt vaina ir tiltiņā, jo tam ir divas koda vietas - 032A un 033B. Pēdējā ir pareizā. --Kikos 11:47, 16 janvārī, 2008 (UTC)
Ieliku 32a vietā 33b. Tas, ka tie abi simboli ir vienā kaudzē laikam ir no tā, ka tie abi ir modifikatori (vai kā viņus tur) un var atrasties vienā un tajā pašā vietā, kur normāli burti (kad divi simboli aizņem vienu un to pašu vietu) un mēģina modificēt viens otru (veidojot kaudzi). Ja tur starp tiem simboliem salika daudzas atstarpes, tas neko nemainīja. -Yyy 12:02, 16 janvārī, 2008 (UTC)

Diakritiskās zīmes[labot pirmkodu]

Varbūt šeit var pielikt atsevišķu rindiņu ar diakritiskajām zīmēm latviešu alfabētā? Ja datorā nav latviešu valodas atbalsts, tad šāda rindiņa lieti noderētu (šodien to izjutu pats uz savas ādas). Tā varētu izskatīties šādi:

Diakritiskās zīmes latviešu alfabētā: Ā Č Ē Ģ Ī Ķ Ļ Ņ Š Ū Ž • ā č ē ģ ī ķ ļ ņ š ū ž

Zinu, ka visi šie burti jau ir sadaļā "Latīņu burti", bet tur neko nevar atrast — pamēģiniet parakstīt šādā veidā un paši redzēsiet (īpaši ir jāsaspringst, piemēram, lai atrastu burtu "š"). p.s. Vienīgais, kas man tiešām noder no visa šī klāsta, ir garā domuzīme "—". Ceru, ka citiem tā nav. --Marozols 03:34, 11 jūlijā, 2009 (UTC)

Ieliku. -Yyy 08:37, 11 jūlijā, 2009 (UTC)

Pāradresācijas kods[labot pirmkodu]

Šeit ir kaut kāda problēma ar pāradresāciju - tas kods dalās divās daļās (pa atstarpi koda vidū, rezultātā pāradresācijas vietā šī kaste piedāvā veselas divas opcijas kā ielikt vikisaiti un nekam nederīgu uzrakstu) ~~Xil (saruna) 05:13, 22 jūlijā, 2009 (UTC)

Tagad darbojas, bet vispār jau ērtāka tā vai tā ir poga rediģēšanas loga augšā. --ScAvenger 05:42, 22 jūlijā, 2009 (UTC)

Jaunas zīmes[labot pirmkodu]

Vai, lūdzu, varētu pielikt pie "Wiki pieraksts" vēl divas iespējas: <pre> </pre> un <center> </center>. Būtu ļoti noderīgi. --GreenZeb (diskusija) 10:33, 13 septembrī, 2010 (UTC)

Varbūt tad vismaz <u> </u>? --GreenZeb (diskusija) 19:39, 25 septembrī, 2010 (UTC)
Paldies! --GreenZeb (diskusija) 19:57, 25 septembrī, 2010 (UTC)