Temats Dalībnieka diskusija:Edgars2007

Signem (diskusijadevums)

Sveiki! Skatoties uz latviešu Vikipēdijas vājo saturu bioētikas jomā, esmu nolēmusi kursa ""Bioētika" ietvaros uzdot bioloģijas maģistru studentiem patstāvīgo darbu - rakstīt šķirkļus par bioētikas tēmām. Plāns ir sākotnēji darboties Moodle vidē un tikai pēc tam, kad šķirkļi būs izrediģēti tur, pārnest tos uz Vikipēdiju. Jautājums - varbūt ir kādi īsi praktiski ieteikumi par šķirkļu rakstīšanu, ko varētu iedot studentiem (atceros, pirms pāris gadiem bija akcija, kurā studenti tika aicināti papildināt Vikipēdiju, varbūt tur bija kāds materiāls ar ieteikumiem?).

Edgars2007 (diskusijadevums)
Papuass (diskusijadevums)

Labdien!

Kādi būtu labumi, darbojoties Moodle vidē? Man šķiet, ka vides ir visai atšķirīgas un studentiem problēmas varētu radīt iepazīšanās ar noformējuma niansēm. Es piedāvātu uzreiz sākt darboties Vikipēdijā un rakstus veidot katra studenta "smilškastē". Ja Jums ir vēlme sekot līdzi studentu darbam, varat izveidot šeit kursu https://dashboard.wikiedu.org/ un pievienot studentu lietotājvārdus. Kursa piemērs šeit.

Mācību materiālu pieejamība latviski ir problēma. Šobrīd varu ieteikt tikai šo špikeri.

Ja ir vēl kādas neskaidrības, varu konsultēt. Kurā augstskolā šis kurss paredzēts?

Signem (diskusijadevums)

Paldies par atbildi! Man sākumā šķita, ka Moodle wiki varētu būt pietiekami līdzīga vide, bet argumenti par labu vikipēdijas smilšu kastei ir pārliecinoši. Rīkošos tieši kā ieteicāt.

Plānoju šo uzdevumu LU biologu maģistriem kursā "Bioētika" sākot no 24. marta - došu viņiem mēnesi laika veidot šķirkļus. Pirms tam izpētīšu, kādi šķirkļu nosaukumi jau ir vikipēdijā, bet nav uzrakstīti. Droši vien piedāvāsim arī dažus jaunus šķirkļus. Man noteikti būtu vēlme sekot līdzi studentu darbam, jo gribētos tikt pie pietiekami laba gala rezultāta.

Ja būs jautājumi, noteikti lūgšu konsultāciju.

Atbildēt "Vikipēdijas papildināšana studiju kursa ietvaros"