Diskusija:Birze (stacija)

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

Izrādās, ir divas Birzes pieturas — otra ir Gulbenes—Alūksnes šaursliežu līnijā. --ScAvenger 11:02, 6 martā, 2011 (UTC)

Es jau sen to esmu pamanijis, bet pagaidam par otro Birzi nav raksta, tikai ka to nosaukt? Birze (pieturas punkts) piemeram, bet shis te ari ir pieturas punkts. --Bontrager 11:54, 6 martā, 2011 (UTC)

Es to pamanīju šodien :) veidojot rakstu par Gulbeni; domāju nosaukt Birze (šaursliežu stacija). Daudz gan tur nebūs, ko rakstīt. --ScAvenger 12:28, 6 martā, 2011 (UTC)

Taisni šodien pamanījos izbraukt pa šo līniju ar vilcienu Rīga—Jelgava—Krustpils—Daugavpils—Aglona (pašlaik vēl divas dienas daži Daugavpils vilcieni brauc caur Jelgavu dēļ sliežu remonta posmā Skrīveri—Krustpils). Birzes apvidū bija kaut kas līdzīgs pamestai preču rampai (nofilmēju ne visai kvalitatīvu video, varbūt kādu ciešamāku kadru varēs izgriezt ilustrācijai). --ScAvenger (diskusija) 20:23, 14 augustā, 2012 (UTC)

Kaut kāda konstrukcija stacijas vietā tiešām ir, taču neesmu pārliecināts vai tā tiešām simbolizē kādreizējās stacijas vietu, vai atrodas nostāk no tās. Kādreizējais ceļš uz staciju (no Umpārtes puses) ir tiešām pilnībā aizaudzis un par tā eksistenci var tikai minēt. Var redzēt šī ceļa virzienu, taču pārvietotošanās pa to neatšķiras ne ar ko no pārvietošanās pa parastu aizaugušu mežu. Vispār varēja jau LDZ atsāt vismaz kādu plāksni par šīs pieturas eksistenci, patiesībā jau arī vel, kad šeit kursēja pasažieru vilciens (90. gadu beigas) par pieturi liecināja vien parasta zīme. Patiesībā grūti iedomāties, kā kādreiz uz šo pieturu, kas burtiski atrodas aizauguša meža vidū, gāja cilvēki. Kādreiz te bija diezgan daudz māju, tagad vien pamati palikuši. Šajos mežos to ir daudz. —Šo komentāru pievienoja 78.84.225.33 (diskusijadevums).

Ja esat no tās puses, Jums kāda fotogrāfija nav saglabājusies? --ScAvenger (diskusija) 07:32, 4 februārī, 2013 (EET)

Kādreiz biju no šīs puses, bet nu jau tikai vairs ciemos šad tad sanāk aizbraukt. Šobrīd fotogrāfijas man nav, bet vasarā varu uzņemt, jo drošvien sanāks ap turieni apgrozīties, mēģināšu iziet pa 50. gadu kartē iezīmēto ceļu, turklāt tajos mežos ir tiešām labas sēņu vietas :)

Augšupielādēju pāris fotogrāfijas saistībā ar šo staciju, kas uzņemtas šā gada vasarā. Varbūt kaut kas noder arī rakstam, ja tā kāds droši var tās šeit ielikt.

http://failiem.lv/u/hndkiyr

Paldies! Rampa, iespējams, saglabājusies no senās Lestiķu stacijas laikiem, jo Birze, šķiet, jau pirms kara bija tikai pietura bez blakus sliedēm. Ielikt bildes rakstā tehniski nav problēmu, bet ko rakstīt attēlu lapās kā autoru? Ideāli, protams, būtu, ja Jūs piereģistrētos un ielādētu tās pašrocīgi, tas it nemaz nav sarežģīti (vienīgais, attēlus var sākt ielādēt tikai 4 dienas pēc reģistrācijas). --ScAvenger (diskusija) 21:13, 31 oktobrī, 2013 (EET)

@ScAvenger: pievienoju bildi ar saglabājušos rampu. atrodas, šķiet, kādus metrus 150-200 no pieturas punkta ēku atliekām. --Biafra (diskusija) 2020. gada 11. maijs, plkst. 15.48 (EEST)[atbildēt]

Paldies, rampai nav ne vainas :) --ScAvenger (diskusija) 2020. gada 12. maijs, plkst. 17.59 (EEST)[atbildēt]
pieturas punktā gan nav it nekā, ko nobildēt. --Biafra (diskusija) 2020. gada 12. maijs, plkst. 22.49 (EEST)[atbildēt]