Diskusija:Āfrika

Lapas saturs netiek atbalstīts citās valodās.
Vikipēdijas lapa

es gribetu lai butu specala lapa par kontinentiem jo berniem tas ir skola vaidzigs

Centīšos uztaisīt. Nedēļu pagaidi, lūdzu.--Feens 20:29, 7 decembrī, 2005 (UTC)

Arābi vs. kristieši[labot pirmkodu]

Rakstā ir nepatiess apgalvojums: Pirmajos mūsu ēras gadsimtos šī Āfrikas daļa bija pārņēmusi kristīgo ticību. Taču sākot ar VII gs. Arābi kristiešus izspieda un ieviesa islāmu. Būtībā tie bija kristīgie arābi, kas ienāca Āfrikas ziemeļos no Tuvajiem Austrumiem (Arābijas tuksneša ziemeļos un Levantā)[1][2][3], bet vēlāk šis etniskais grupējums (arābi) pārņēma islāmu kā savu ticību un Korāns veidoja jaunās arābu valodas pamatus.[4] Uzskatu, ka manis citētais apgalvojums no šīs lapas jāizņem, jo rada nepatiesu priekšstatu par islāmu.--Juris Yunuş Tiltiņš 19:03, 18 janvārī, 2008 (UTC)

Diemžēl vismaz Tavu pirmo nosaukto avotu grūti uzskatīt par autoritāru. Lai vai kā. Domāju, ka jāizņem nebūtu, bet jāprecizē. Skaidrs, ka Ziemeļafrika ir viena no kristietības pirmatnējiem rajoniem, kaut vai Sv. Augustīna vai, aizmirsu kā viņu sauca, tā afrikāņu pāvesta dēļ. Galu galā tābija viena no svarīgākajām Romas impērijas teritorijām. Neņemoties spriest, cik no šiem kristiešiem, piemēram III gadsimtā bija arābi, tomēr izteiciens Arābi kristiešus izspieda un ieviesa islāmu. ir nekorekts. Arābi, kas iekaroja to Āfrikas piekrasti a) nebija skaitliski nemaz tiks daudzi, bet diezgan neievērojams skaits (ja vajag, varu atrast citātus); b) nevienu neizspieda, bet vietējie berberi vai kas tur bija pārņēma islāmu un arābu valodu. Ierosinu pārveidot par Pirmajos mūsu ēras gadsimtos šī Āfrikas daļa bija pārņēmusi kristietību. Taču, sākot ar VII gs. līdz ar arābu iekarojumiem šeit par dominējošo ticību pamazām kļuva islāms.--Feens 19:38, 18 janvārī, 2008 (UTC)
Avotus ņēmu no angļu lapas par arābiem un Āfriku. Ja rakstām, kā saki, tad viss ir OK. Paldies! --Juris Yunuş Tiltiņš 20:31, 18 janvārī, 2008 (UTC)

Atsauces[labot pirmkodu]