Vikipēdija:Balsošana/Krāsu terapija

Vikipēdijas lapa


BALSOJUMS BEIDZIES!!!
šajā balsojumā vairs nevar piedalīties


Dzēšana[labot pirmkodu]

Krāsu terapijai nav nevienas atsauces, tā ir pilna ar neticamiem apgalvojumiem, un tāpēc to vajadzētu dzēst. Reinisrunāt 01:19, 1 aprīlī, 2009 (UTC)

Nepiekrītu. Pasaulē pilns ar neticamiem apgalvojumiem, sākot no filosofu akmens, heliocentrisma, Marko Polo stāstiem un beidzot ar brīvmūrnieku leģendām (tur gan atsauču netrūkst - paši uz sevi atsaucas). Tāds jēdziens kā "krāsu terapija" pastāv, tb tas ir viens no misticisma jeb ezōterisma virzieniem (bet kā zinām, misticismā ir jātic, nevis jāierāda), un ja šāds termins pastāv, tiek lietots, tam vieta ir enciklopēdijā. Cits jautājums, ka tas tiek pasniegts kā patiesība. Manuprāt te vienkārši jāpielabo, tā arī nodefinējot: "ezōteriska mācība", "zinātniski nepierādīta".--anonīms 04:09, 1 aprīlī, 2009 (UTC)
Rakstam noteikti IR vieta Vikipēdijā, bet ne pašreizējā izskatā. Domāju, ka rakstā vajadzētu biežāk lietot vārdus krāsu terapeiti uzskata nevis dažādus apgalvojumus pasniegt kā zinātniski pierādītus faktus. Un zinātne tā pavisam noteikti nav (ja nu vienīgi pašu krāsu terapeitu acīs).--Riharcc 05:57, 1 aprīlī, 2009 (UTC)
Savulaik autoram aizrādīju par šādiem rakstiem, tomēr reakcijas nebija (varbūt apvainojās). Katrā ziņā tēma ir pietiekami enciklopēdiska un kaut kādi puslīdz zinātniski psihofizioloģiski efekti tur apakšā ir, tikai normāli jāuzraksta. --ScAvenger 08:08, 1 aprīlī, 2009 (UTC)
Mazliet uzlaboju, taču tikai mazliet - tēma tik absurda un nesistemātiska, ka pat īsti nodefinēt nevar, ko tie mistiķi ar to visu vēlas pateikt, izņemot, ka kārtējais brīnumlīdzeklis atrasts. Pagoogloju - māņticīgu sievišķu vidū izrādās populāra štelle - dzeltenā prese pilna ar "krāsu psihoterapeitiem". --anonīms 12:45, 1 aprīlī, 2009 (UTC)
Es neteicu, ka šai tēmai nav vieta Vikipēdijā. Runa bija tikai par konkrēto raksta iemiesojumu. Reinisrunāt 18:06, 1 aprīlī, 2009 (UTC)