Aleksandrs Kaverzņevs

Vikipēdijas lapa

Aleksandrs Kaverzņevs (krievu: Алекса́ндр Алекса́ндрович Ка́верзнев; 1932. gada 16. jūnijs1983. gada 29. marts) bija Latvijas krievu žurnālists, kurš no 1967. gada strādāja par televīzijas korespondentu Ungārijā, no 1973. gada Krievijā.

Dzīvesgājums[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

Dzimis 1932. gadā Rīgā krievu valodas un literatūras skolotāja Aleksandra Kaverzņeva un viņa sievas Veras Golubevas ģimenē. Mācījās Rīgas 22. vidusskolā, studēja filoloģiju LVU Vēstures un filoloģijas fakultātē. Strādāja avīzē „Latvijas Jūrnieks” (Латвийский моряк), vēlāk par Maskavas radio korespondentu Latvijā. 1967. gadā viņu iecēla par PSRS Centrālās TV un radio korespondentu Ungārijā. 1973. gada beigās Kaverzņevs kļuva par PSRS Valsts televīzijas un radio komitejas (Государственный комитет СССР по телевидению и радиовещанию) politisko komentētāju, piedalījās svētdienas radio programmā “Starptautiskie novērotāji pie apaļā galda”. Aleksandrs Kaverzņevs gatavoja reportāžas no daudzām pasaules valstīm.

Pēc atgriešanās no Afganistānas 1983. gada 23. martā Maskavā saslima, 28. martā tika hospitalizēts septiskā stāvoklī, bet 29. martā nomira no neidentificētas infekcijas.[1]

Atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]