F1 punktu skaitīšanas sistēmu saraksts

Vikipēdijas lapa
Pārlēkt uz: navigācija, meklēt
Formula 1
Pašreizējā sezona
Saistītie raksti
Saraksti
Rekordi
Organizācijas

Kā citās autosporta sacīkstēs, F1 arī tiek izmantotas punktu skaitīšanas sistēmas, kuras ir mainījušās gadu gaitā.

Sezonas 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Ātrākais aplis Labākie rezultāti ņemti ieskaitē Piezīmes
19501953 8 6 4 3 2 1 4 [1] [2]
1954 8 6 4 3 2 1 5 [1] [2] [3]
19551957 8 6 4 3 2 1 5 [1] [4] [5] [6] [7]
1958 8 6 4 3 2 1 6 [6] [7] [8] [9][10]
1959 8 6 4 3 2 1 5 [9][10]
1960 8 6 4 3 2 1 6 [9]
19611962 9 6 4 3 2 1 5 [9]
19631965 9 6 4 3 2 1 6 [9]
1966 9 6 4 3 2 1 5 [7] [9] [11]
1967 9 6 4 3 2 1 9
(5 no pirmajiem sešiem, 4 no pēdējiem pieciem)
[7] [9] [11]
1968 9 6 4 3 2 1 10
(5 no pirmajiem sešiem, 5 no pēdējiem sešiem)
[9]
1969 9 6 4 3 2 1 9
(5 no pirmajiem sešiem, 4 no pēdējiem pieciem)
[7] [9]
1970 9 6 4 3 2 1 11
(6 no pirmajiem septiņiem, 5 no pēdējiem sešiem)
[7] [9]
1971 9 6 4 3 2 1 9
(5 no pirmajiem sešiem, 4 no pēdējiem pieciem)
[9]
1972 9 6 4 3 2 1 10
(5 no pirmajiem sešiem, 5 no pēdējiem sešiem)
[9]
19731974 9 6 4 3 2 1 13
(7 no pirmajiem astoņiem, 6 no pēdējiem sešiem)
[9]
1975 9 6 4 3 2 1 12
(6 no pirmajiem septiņiem, 6 no pēdējiem septiņiem)
[9] [12]
19761978 9 6 4 3 2 1 14
(7 no pirmajiem astoņiem, 7 no pēdējiem astoņiem)
[9]
19791980 9 6 4 3 2 1 8
(4 no pirmajiem septiņiem, 4 no pēdējiem astoņiem)
[12]
19811984 9 6 4 3 2 1 Visi [12] [13]
19851990 9 6 4 3 2 1 11 [12] [13]
19912002 10 6 4 3 2 1 Visi [12]
20032009 10 8 6 5 4 3 2 1 Visi [12]
2010 25 18 15 12 10 8 6 4 2 1 Visi [12]

Piezīmes un atsauces[labot šo sadaļu | labot pirmkodu]

  1. 1,0 1,1 1,2 Konstruktoru kauss netika rīkots no 1950. līdz 1957. gadam.
  2. 2,0 2,1 Punkti par dalītu braukšanu (divi piloti nobrauc vienu sacīksti uz maiņām) tiek sadalīti uz pusēm, vienalga, cik apļus kurš pilots nobrauca.
  3. 1954. gada Lielbritānijas Grand Prix septiņi piloti uzstādīja vienādu labāko apļa laiku un katrs ieguva 0,143 punktiem.
  4. Piloti, kuri dalīja vairāk nekā vienu formulu sacīkstē ieguva tikai punktus par labāko sacīksti.
  5. Punkti par dalītu braukšanu tka dalīti uz pusēm, ja vien kāds no pilotiem nav nobraucis "nepietiekamu distanci".
  6. 6,0 6,1 Punkti tika vienādi sadalīti starp pilotiem, kuri uzstādīja vienādu apļa laiku.
  7. 7,0 7,1 7,2 7,3 7,4 7,5 Formula 2 bolīdi piedalījās Formula 1 zemāk pieminētajās sacīkstēs, bet nevarēja iegūt punktus.
  8. Punkti vairs netika piešķirti par dalītu braukšanu.
  9. 9,00 9,01 9,02 9,03 9,04 9,05 9,06 9,07 9,08 9,09 9,10 9,11 9,12 9,13 9,14 Tikai labākā pilota rezultāti komandām tika pieskaitīti konstruktoru kausa ieskaitē.
  10. 10,0 10,1 Punkts par ātrāko apli tika piešķirts tikai pilotiem, komandas to nesaņēma.
  11. 11,0 11,1 Piloti, kuri netika klasificēti (nenobrauca noteiktu sacīkstes distanci) nesaņēma punktus, pat ja viņi finišēja labāko sešiniekā.
  12. 12,0 12,1 12,2 12,3 12,4 12,5 12,6 Puse no punktiem tika piešķirti par sacīkstēm, kuras beidzās pirms puse no paredzētajiem apļiem tika nobraukti.
  13. 13,0 13,1 Otrie piloti komandām, kuras oficiāli pieteica vienu pilotu nesaņēma punktus. Tas attiecās uz Džo Gārtneru (Osella) un Gerhardu Bergeru (ATS), kuri finišēja attiecīgi piektajā un sestajā vietā 1984. gada Itālijas Grand Prix un Janiku Dalmā (Larrousse), kurš finišēja piektais 1987. gada Austrālijas Grand Prix. Viņu punkti netika atdoti vēlāk.